Active Ants rondt succesvolle pilot af met robot product picking

Active Ants heeft weer een stap gezet in de automatisering van haar e-commerce logistiek.
Samen met Fizyr (voorheen Delft Robotics) heeft Active Ants een succesvolle pilot afgerond met een robot arm die het orderpicking werk overneemt.
Active Ants gebruikte al robots op haar Autostore systeem om de goederen vanuit opslag naar de operator te brengen. De robotarm kan nu ook de goederen uit de opslag bak selecteren en verplaatsen naar de orderbak. Hiermee is het ‘orderpicking’ proces volledig geautomatiseerd.

Test opstelling Robot Orderpicking

Het team van Fizyr nam in 2017 contact op met Active Ants nadat zij de Amazon picking challenge hadden gewonnen met hun vooruitstrevende AI vision orderpicking technologie. Samen met Active Ants is een praktische toepassing ontwikkeld voor deze software. Het unieke aan de software van Fizyr is dat de robot eenmaal getraind ook nieuwe producten kan herkennen die door elkaar in een bak liggen. Dit betekent dat niet ieder product ingeleerd hoeft te worden door de robot en dat scheelt tijd.

Active Ants breidde onlangs haar Autostore systeem uit en wees voorlopig 1 van de 6 poorten aan als ‘dedicated’ robot picking poort. Het team van Fizyr installeerde hierin hun robot met de vision software en Active Ants bouwde de IT koppeling die het mogelijk maakt dat de robot kan communiceren met het ERP systeem van Active Ants. Deze praktijktest gaf Active Ants voldoende vertrouwen verder te investeren in het systeem. Ze gaat nu als eerste efulfilment bedrijf ter wereld over tot aanschaf van een dergelijke AI orderpicking robot.

De robot zal in het begin maar een gedeelte van de artikelen kunnen pakken. Moeilijkere items zoals losse theelepeltjes, of te zware items kunnen nog niet door de robot worden opgepakt. Dit zijn uitdagingen die we moeten gaan oplossen. We geloven niet dat de robot al op korte termijn een significant deel van de orderpicks in ons bedrijf gaat overnemen. Maar we vinden de technologie voor ons bedrijf en onze sector belangrijk genoeg om er nu al wel in te investeren. We lopen graag voorop en deze technologie past daar goed bij” Aldus Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants.

Bekijk hier de video: