Wat levert e-fulfilment op voor je webshop?

Wat levert e-fulfilment op voor je webshop?

Door je e-fulfilment uit te besteden kun je een heel aantal voordelen behalen voor jouw webshop. Denk bijvoorbeeld aan een snelle levering van je producten bij klanten of het geen omkijken meer hebben naar voorraadbeheer, het inpakken van bestellingen, het verzenden van de bestellingen en eventuele retour-verwerkingen. En dit zijn nog maar een paar voordelen die e-fulfilment biedt voor je webshop.

Hoe kan e-fulfilment bijdragen aan een hoger resultaat voor je webshop?

E-fulfilment voor je webshop betekent dus onder andere dat een groot gedeelte aan administratieve verwerking en afhandeling uit handen wordt genomen. Zeker naar mate een webshop groeit en het aantal bestelling toeneemt, is het interessant om de e-fulfilment voor je webshop uit te besteden. Hierdoor krijg je zelf niet meer te maken met het beheer van de voorraad, verzending van de bestellingen, retourafhandeling, facturering en klantenservice. Dit kan veel tijd besparen! Naar een heleboel zaken hoef je niet meer om te kijken, waardoor je je kunt bezighouden met de core business van jouw webshop. Je kunt je volledig (gaan) richten op de markt en de kerncompetities van het bedrijf en die nog verder verbeteren. Daarnaast houd je meer tijd over om bijvoorbeeld je webshop actief te promoten. Het uiteindelijke doel van jouw webshop is dat de eindconsument vaker terug komt en dat ze hun goede ervaringen delen. Toch? Wanneer je e-fulfilment goed uitbesteedt, maak je die kans alleen maar groter.

Wanneer is e-fulfilment uitbesteden rendabel voor je webshop?

Een belangrijke vraag die je als webshop moet stellen is wanneer het rendabel wordt om de logistiek voor je webshop uit te besteden. Belangrijk in het logistieke proces is dat jouw bedrijf altijd door kan gaan, dat bestellingen altijd kunnen plaatsvinden en nog beter, dat je vanuit elke plek ter wereld jouw logistieke proces kunt beheren.

In de startfase van de implementatie van jouw webshop ben je wellicht nog niet bedacht op het proces dat logistiek heet. In eerste instantie heel begrijpelijk maar vroeg of laat zul je merken dat er geen ontkomen aan is. Sommige ondernemers beginnen letterlijk vanuit een schuurtje of zolderkamer en denken in het begin (nog) niet aan voorraadbeheer. Dit kan onder andere resulteren in lange levertijden wat uiteraard niet bevorderlijk is voor de klantervaring. Om het verkoop- en bestelproces in goede banen te leiden, kan het rendabel zijn om de logistiek voor jouw webwinkel uit te besteden. Heb jij bijvoorbeeld weleens nagedacht over het verzekeren van jouw producten, de juiste levertijden en een directe inzage in de waarde van jouw voorraad? Als het proces van bestellingen en verwerken te druk voor je wordt, dan is de tijd rijp om na te denken over e-fulfilment.

Je webshop goed inrichten

Een goede, klantvriendelijke webshop is ook erg belangrijk om een succesvolle webshop te worden of misschien te blijven. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een goede koppeling te hebben met bepaalde betalingssystemen, voorraadbeheersystemen en het e-fulfilment. Ook kun je denken aan verzendopties. Kan de bestelling worden afgehaald? En op welke dag en welk tijdstip? Meer weten over een goed ingerichte webshop? Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij kunnen namelijk ook het bouwen van de webshop op ons nemen.

Waarom je webshop e-fulfilment uitbesteden bij Active Ants?

Naast ons uitgebreide aanbod aan e-fulfilment oplossingen, hebben wij bij Active Ants erg veel plezier in het bedenken van de allerbeste webshop e-fulfilment oplossingen voor onze opdrachtgevers; webshop e-fulfilment 2.0 zeg maar. Het uiteindelijke doel hiervan is dat de eindconsument een uitzonderlijke ervaring heeft. Hierdoor komen ze vaker terug bij de webshop en delen ze hun goede ervaringen. Onze opdrachtgevers worden succesvoller en nemen ons automatisch mee in hun succes. We hebben er dus belang bij dat onze opdrachtgevers succesvol zijn en proberen hier heel sterk naar te handelen. Benieuwd wie onze klanten zijn? Klik dan hier.