Active Ants op de Global E-commerce Summit in Barcelona

Deze week was Active Ants present op de Global E-commerce Summit in Barcelona.

Een driedaags event waar veel nieuwe trends en technologieën in e-commerce en met name online retail werden besproken.  Interessante sprekers gaven hun visie op een succesvolle e-commerce toekomst en Active Ants onthield daarvan een aantal zaken:

 

Mobile shopping

Alle sprekers zijn het er wel over eens dat mobile shopping een niet meer te onderschatten factor is. Google vertelde dat meer dan de helft (51% zie inzet) van de smartphone gebruikers een nieuw product heeft gevonden via hun smartphone.

 

 

Voice commerce

Chipp Norcross, Vice president van de Singularity University ging nog een stapje verder. Hij voorspelde dat na M-commerce, voice commerce zal komen en daarna kunstmatige intelligentie of virtual reality commerce. Met andere woorden, bestellingen worden al geplaatst nog voordat je er zelf aan hebt gedacht. Je huis of wat je aan hebt voelt en denkt met je mee in je aankoopbehoefte.

 

Onderzoeksbureau GFK

Vervolgens werd er door Marco Wolters van onderzoeksbureau GFK met cijfers uitgelegd wat we ook met eigen ogen in de winkelstraat kunnen zien. Leegstand en achteruitgang. Hij beweerde zelfs dat in België 30.000 van de 80.000 winkels binnen 5 jaar tijd zijn winkeldeuren gaat sluiten. Het lijkt er dus op dat we nog lang niet het einde van de verplaatsing van retail bestedingen naar online hebben gezien. Goed nieuws voor de clicks, slecht nieuws voor de bricks.

 

China

Dat China groot is in e-commerce en dat de cijfers indrukwekkend zijn dat weten we inmiddels wel. Toch blijft het aanspreken als Mark Tanner van China Skinny laat zien dat China bijna een half miljard online shoppers heeft en hiermee meer transacties doet dan alle landen in de wereld opgeteld! Het goede nieuws is ook dat steeds meer van deze groep Chinezen in westerse webwinkels gaat bestellen. Hier liggen zeker groei mogelijkheden voor Europese online retailers!

 

Higlights

Dit zijn enkele highlights van een ecommerce congres waar drie dagen lang dit soort trends werden besproken. Active Ants is altijd van mening dat wie de toekomst ziet, weet welke stappen hij vandaag moet nemen. Wij delen dit soort kennis daarom pro-actief met onze klanten, bijna 100 verschillende webwinkels. Wij weten op deze manier ook in welke logistieke diensten wij tijdig moeten investeren om te kunnen blijven voldoen aan de wensen van de steeds veranderende consument.

Meer weten? Neem contact met ons op.