Logistiek voor je webwinkel: wanneer is dit rendabel?

Veel e-tailers zullen zich op een gegeven moment de vraag stellen wanneer het rendabel wordt om de logistiek voor hun webwinkel uit te besteden. Het meest belangrijk in het logistieke proces is dat jouw bedrijf door kan gaan, dat bestellingen altijd kunnen plaatsvinden en nog beter, dat je vanuit elke plek ter wereld jouw logistieke proces kunt beheren. Wanneer loont het uitbesteden van jouw logistiek nu echt?

Logistiek 3.0

In de startfase van de implementatie van jouw webshop ben je wellicht nog niet bedacht op het proces dat logistiek heet. In eerste instantie heel begrijpelijk maar vroeg of laat zul je merken dat er geen ontkomen aan is. Sommige ondernemers beginnen letterlijk vanuit een schuurtje of zolderkamer en denken in het begin veelal niet aan voorraadbeheer. Dit kan onder andere resulteren in lange levertijden wat uiteraard niet bevorderlijk is voor jouw business.

Om het verkoop- en bestelproces in zo goed mogelijke banen te leiden, kan het rendabel zijn om de logistiek voor jouw webwinkel uit te besteden. Uit onderzoek van Panteia blijkt dat veel webshopeigenaren onvoldoende oog hebben voor het logistieke proces. Het komt regelmatig voor dat jonge webwinkels failliet gaan, omdat ze de grip op het logistieke proces zijn kwijtgeraakt of omdat het business model onvoldoende aansluit bij de logistieke mogelijkheden.

Heb jij bijvoorbeeld weleens nagedacht over het verzekeren van jouw producten, de juiste levertijden en een directe inzage in de waarde van jouw voorraad? Als het proces van bestellingen en verwerken te druk voor je wordt, dan is de tijd rijp om na te denken over e-fulfilment.

Logistiek proces – de case TopSnowShop

Floris Boer van TopSnowShop is het schoolvoorbeeld van een e-tailer die klein is begonnen en inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste spelers van Europa op het gebied van wintersporthelmen en accessoires. Ook hij begon vanuit een schuurtje in zijn achtertuin en merkte op een dag dat hij een punt had bereikt waarop hij geen grip meer had op het logistieke proces.

Floris Boer vertelt: β€˜β€™Tot 22.00 uur bestellen, betekent bij ons de volgende dag nog geleverd. Dat kun je als e-tailer zelf niet makkelijk geregeld krijgen. Het uitbesteden van onze gehele logistiek bleek de oplossing. Het is een stukje gemak dat niet in geld is uit te drukken. En sterker nog, als ik in het buitenland ben, loopt de business gewoon door. Een prettige gedachte, zeker nu het wintersportseizoen in volle hevigheid losbarst.”

E-Commerce logistiek bij Active Ants

Het uiteindelijke doel van jouw webshop is dat de eindconsument vaker terug komt en dat ze hun goede ervaringen delen. Bij Active Ants scheppen wij er plezier in om de allerbeste webshop e-fulfilment oplossingen te bedenken voor onze opdrachtgevers; webshop e-fulfilment 2.0 zeg maar. Onze opdrachtgevers worden succesvoller en nemen ons automatisch mee in hun succes. We hebben er dus belang bij dat onze opdrachtgevers succesvol zijn en proberen hier heel sterk naar te handelen. Wil jij jouw logistiek uitbesteden? Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.