Nieuw bestelportal voor Grolsch

Active Ants ontwikkelde voor Grolsch een nieuwe bestelportal voor zowel een b2b als b2c doelgroep.  Consumenten konden al Grolsch merchandise bestellen online, maar nieuw is dat nu ook alle Grolsch horeca bedrijven hun toebehoren online kunnen bestellen. Denk dan aan glazen, bierviltjes, schorten, taps enzovoorts.

Naast de logistiek die Active Ants al verzorgde voor Grolsch zijn nu ook de traditionele orderprocessen geoptimaliseerd via het nieuwe online platform. De bestelportal ontwikkelde Active Ants in Magento. Alle wensen en specifieke diensten per klantgroep werden vooraf uitgebreid in kaart gebracht en ingeregeld in Magento. Het hele assortiment van zowel b2c als b2b producten staat nu online en is voor Grolsch via één gezamenlijke backend te beheren.

Als basis werd Magento gebruikt, aangevuld met verschillende maatwerk modules. Per klantgroep kan bijvoorbeeld precies ingesteld worden welk assortiment beschikbaar is en tegen welke levercondities of aflevermethodes. Ook zijn er bestelopties bijgekomen waarmee een groothandel een groot deel van de catalogus ineens aan zijn winkelwagen kan toevoegen en kunnen er gemakkelijk her-bestellingen gedaan worden van een al eerder afgeronde order.

Voor de verzendopties maakt Grolsch gebruik van de Logistieke Module van Active Ants in de checkout. Hiermee kan een besteller zijn pakket op afhaalpunten laten bezorgen, een dag(deel) naar keuze of zelfs nog dezelfde dag laten bezorgen.

Het ontwerp van de webshop is fris en modern en speciaal op maat gemaakt voor Grolsch. Optimaal bestelgemak ook op smartphone en tablet stond centraal.

Het project moest in drie maanden gerealiseerd worden. Tom Huijskes, projectverantwoordelijke bij Grolsch, hierover: “Wij vertrouwden op een goede afronding en binnen deadline van het complete project, omdat Active Ants al uitgebreide ervaring had met het bouwen van complexe Magento webshops, in combinatie met hun logistieke oplossing en betalingsafhandeling. Als dit dan ook lukt kunnen wij niet anders dan tevreden zijn.”

Bekijk de Grolsch Consumenten Shop hier: https://shop.grolsch.nl