E-fulfilment betekenis

We kopen steeds meer producten online in webshops. Je zou wel kunnen stellen wat we inmiddels niet meer zonder webshops kunnen. Maar onze digitale bestellingen belanden niet zomaar bij ons aan huis of op de zaak. Hier gaat een heel logistiek proces aan vooraf. Een vaak gebruikte term in de logistiek is die van e-fulfilment (ook vaak fulfilment genoemd). Maar wat is e-fulfilment nou precies? Dat zullen wij je uitleggen!

Betekenis e-fulfilment in kort

Kort beschreven is de betekenis van e-fulfilment het volgende:

E-fulfilment betekenis: Alle logistieke handelingen die verricht moeten worden om een besteld product binnen een webshop bij een klant af te leveren.

E-fulfilment omvat hierin het gehele logistieke proces. Daarbij komen ook zaken kijken als opslag, orderverwerking, voorraadbeheer, verpakking, klantenservice en retourverwerking. 

E-fulfilment uitbesteden

E-fulfilment uitbesteden?

Benieuwd naar de e-fulfilment mogelijkheden voor je webshop? Neem gerust contact op met Active Ants en we adviseren je graag! 

Neem contact op

 

Het e-fulfilment proces

e-fulfilment proces betekenisOm de betekenis van e-fulfilment duidelijker te maken zullen we het e-fulfilment proces verdeeld in 6 stappen. Deze stappen we we hieronder voor kort gelegd:

 1. Ontvangst goederen
 2. Voorraadbeheer
 3. Orderpicking
 4. inpakken
 5. Verzenden
 6. Retourverwerking

E-fulfilment goederen ontvangst1. Ontvangst goederen

Het e-fulfilment proces gaat van start bij de ontvangst van de goederen. De goederen worden uitgepakt, gecheckt en in ons WMS systeem ingevoerd. Hiervoor hanteren we strikte service levels. Worden de goederen bij ons in de ochtend geleverd? Wij zorgen ervoor dat ze dezelfde dag nog in de voorraad zitten.

2. Voorraadbeheer

Binnen onze e-fulfilment centers werken we met een Autostore opslagbakken systeem. Zo zijn er wel meer dan 200.000 bakken beschikbaar om jouw voorraad in op te kunnen slaan! Natuurlijk zorgen we er ook voor dat de artikelen stofvrij, diefstalpreventief en heel compact opgeslagen liggen. We houden hiermee onze, maar ook jouw footprint erg beperkt!

3. Orderpicking

Bestelt een klant iets bij jou in de webshop? Dan gaan onze robots in het e-fulfilment magazijn gelijk aan de slag! Onze Autostore robots (worker-ants) zorgen ervoor dat goederen naar de orderpicker gebracht worden. Omdat we met veel robots werken is de foutkans binnen ons e-fulfilment proces maar minimaal. 

4. Inpakken

Ook het inpakken doen we grotendeels met machines. Deze pakken jouw bestellingen voor je op maat in. Zo verbruiken wij ook minder karton en verpakkingsmateriaal. En verzenden we minder lucht. 

E-fulfilment verzenden5. Verzenden

Om ervoor te zorgen dat bestellingen zo snel mogelijk bezorgd worden hanteert Active Ants een standaard cut-off tijd tot 23:59 in Nederland. Alle bestellingen die voor die tijd geplaatst worden, worden de volgende dag al geleverd. Bovendien proberen wij in ieder land de beste (lokale) vervoerder aan te sluiten binnen ons e-fulfilment proces. Daarom kun je bij ons zelf kiezen uit één van de dertien vervoerders, waarmee wij wereldwijd verzenden.

6. Retourverwerking 

Ook retourverwerking hoort bij het e-fulfilment proces. Er worden namelijk geregeld pakketjes retour gestuurd. Hierbij zorgen wij ervoor dat de geretourneerde artikelen worden bekeken en ook weer helemaal in orde worden gebracht. Vervolgens wordt het pakketje weer opgenomen in de voorraad. Daarnaast is ons retourproces ingericht volgens de strenge eisen die platformen zoals Zalando en Amazon stellen. Handig als je via deze platformen je producten verkoopt.

Voor een succesvol e-fulfilment proces

Voor een tevreden klant van je webshop zijn er nog een aantal zaken noodzakelijk die de bovenstaande stappen ondersteunen. Zo is het belangrijk dat je data actueel is en je communicatie naar je klant altijd correct is:

  1. Een goed IT-systeem: De webshop, het bestelsysteem en het voorraadbeheer-systeem moeten op elkaar aangesloten worden. Zo ontstaat een gecombineerd systeem voor een gestroomlijnd e-fulfilment proces.
  2. Customer service: (Potentiële) klanten kunnen vragen hebben over producten en er kunnen helaas ook klachten binnen komen. Het juist afhandelen van deze contactmomenten, dragen ook bij aan het succes van je webshop.
  3. E-fulfilment rapportages: Ook voor een webshop geld: meten is weten! Een goed rapportage systeem voor je webshop is belangrijk. Zo kun je kansen en bedreigingen signaleren en zo optimaliseren en bijsturen waar nodig. 

E-fulfilment webshop uitbestedenHulp nodig binnen het e-fulfilment proces?

Wij nemen het e-fulfilment proces graag van je over. Zo houd jij tijd over voor je core-business. Met onze vooruitstrevende e-fulfilment oplossingen is er altijd een oplossing voor jouw webshop. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact op

 

Is e-fulfilment hetzelfde als fulfilment?

E-fulfilment en fulfilment worden vaak door elkaar gehaald. Hoewel de termen in grote lijnen gelijk zijn is er een belangrijk verschil. E-fulfilment heeft namelijk enkel betrekking op het logistieke proces voor webshops. Terwijl fulfilment ook betrekking kan hebben op het logistieke proces van fysiek winkels. E-fulfilment is dus een meer gespecialiseerde aftakking binnen de fulfilment dienstverlening. 

Verzorgt een logistieke dienstverlener enkel logistieke diensten voor webshops, dan noemen we zo'n bedrijf ook wel een e-fulfilment bedrijf. Active Ants is zo'n e-fulfilment bedrijf, gespecialiseerd op het webshop logistiek.

E-fulfilment uitbesteden

Het uitbesteden van je e-fulfilment, kan je als webshop veel tijd, geld en moeite besparen. Zo houdt je tijd meer tijd over je core-business, je webshop. We hebben de voordelen om je e-fulfilment uit te besteden op een rijtje gezet:

 • Je hoeft niet te investeren in een eigen opslagruimte.
 • Je hoeft geen personeel aan te nemen en opleiden voor het logistieke proces van je webshop.
 • Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken in geval van ziekte of verlof van personeel.
 • Je houdt kostbare tijd over.
 • Je bespaart geld door te kunnen profiteren van gunstigere bezorgtarieven.
 • Je kunt eenvoudiger kortere levertijden aanbieden.
 • Je kunt eenvoudiger pieken en dalen opvangen.
 • Je logistieke proces is efficiënter, kent kleinere foutmarges en is duurzamer.

E-fulfilment uitbesteden

De betekenis van e-fulfilment bij Active Ants

Bij Active Ants geven wij graag onze eigen draai aan de betekenis van ‘e-fulfilment’. Met onze moderne machines en robots zorgen wij ervoor dat jouw bestellingen op tijd geleverd worden bij de klant. We bieden de volgende diensten aan op het gebied van e-fulfilment, waaronder:

 • Inslag
 • Opslag
 • Orderpick
 • Verpakken
 • Verzenden
 • Retourverwerking

E-fulfilment uitbesteden aan Active Ants?

Active Ants is een e-fulfilment bedrijf dat door middel van innovatie, automatisering en het werken met robotjes, zo accuraat en efficiënt mogelijk jouw webshop logistiek regelt. Ben je benieuwd naar wat Active Ants voor jouw webshop kan betekenen op het gebied van e-fulfilment? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Alvast een kijkje nemen in ons e-fulfilment center? Bekijk onderstaande video of maak een afspraak en kom langs!

E-fulfilment center Active Ants

 

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan