Wat is e-fulfilment?

Active Ants is een van de grootste en modernste webshop e-fulfilment bedrijven van Nederland met meerdere fulfilment centers in Nederland en het buitenland. 

Als e-fulfilment specialist kunnen we je natuurlijk alles vertellen over e-fulfilment. Wil je meer weten over wat e-fulfilment inhoudt en wat je er als webshop aan hebt? We leggen het je graag uit door onderstaande vragen te beantwoorden:

Wat houdt e-fulfilment in?

In het kort uitgelegd omvat e-fulfilment het gehele logistieke proces van een orderafhandeling van een webshop. 

Daarbij komen onder andere de zaken als opslag, orderverwerking, voorraadbeheer, verpakking, klantenservice en retourverwerking kijken om de bestellingen binnen een webshop in goede banen te leiden.

Meer weten over wat we precies onder e-fulfilment verstaan? Lees ook e-fulfilment betekenis.

Hoe ziet het e-fulfilment proces eruit?

e-fulfilment proces

Het e-fulfilment proces is in 6 stappen onderverdelen. Hieronder leggen we de stappen kort uit. 

 1. Goederen ontvangst

  Het e-fulfilment proces begint bij de ontvangst van de goederen. Bij active Ants zorgen we ervoor dat de ontvangst direct uitgepakt en gecheckt wordt. Vervolgens zorgen we ervoor dat alles in het IT systeem ingevoerd wordt. Ontvangen wij jouw pakketjes in de ochtend? Dan zitten ze nog dezelfde dag in de voorraad. 

 2. Voorraadbeheer

  In ons fulfilment center werken met Autostore opslagbakken, zodat jouw pakketjes altijd nauwkeurig worden opgeslagen. Jouw artikelen liggen bij ons altijd stofvrij, diefstalpreventief en zeer compact opgeslagen. Wist je dat we wel meer dan 100.000 bakken hebben om jouw voorraad in op te slaan? 
 3. Orderpicking

  Krijg jij een bestelling binnen? Dan gaan onze robots in het fulfilment magazijn gelijk voor je aan de slag. Onze Autostore robots brengen de goederen naar de orderpicker. Daarnaast hebben we picking robots die ervoor zorgen dat de goederen uit de bak gehaald worden. Omdat dit proces bijna geheel automatisch gaat, is de foutkans aanzienlijk klein. 
 4. Inpakken

  We beschikken bij Active Ants over moderne inpakmachines die jouw bestellingen op maat in kunnen pakken. Is er toch een pakket bij die niet in de machine past? Dan hebben we altijd nog onze 350 kundige medewerkers paraat staan om de bestelling handmatig voor je in te pakken!
 5. Verzenden

  In ieder land proberen we de beste vervoerder aan te sluiten binnen ons fulfilment proces. Bij Active Ants kan je daarom kiezen uit één van de dertien vervoerders, waarmee we wereldwijd verzenden. 
 6. Retourneren

  Het e-fulfilment proces stopt niet na de verzending. Helaas worden er ook regelmatig pakketjes weer teruggestuurd. Deze worden bekeken en weer op orde gebracht, zodat ze weer in de voorraad opgenomen kunnen worden. Bovendien is ons retourproces ingericht volgens de strenge eisen die platformen zoals Zalando en Amazon stellen. Handig als je via deze platformen je producten verkoopt.

Benieuw hoe het e-fulfilment proces van Active Ants is ingericht? Bekijk ons e-fulfilment proces.

Wat is een e-fulfilment bedrijf?

Een e-fulfilment bedrijf is een bedrijf dat zich bezighoudt met webshop logistiek.

Een e-fulfilment bedrijf neemt hierbij het hele logistieke proces van jouw webshop uit handen; van het ontvangen en opslaan van de producten, tot het het inpakken en verzenden van de bestellingen. 

Een kijkje nemen in ons van e-fulfilment bedrijf? Bekijk onderstaande video voor een korte impressie of maak gerust een afspraak en kom langs!

Meer weten over wat een e-fulfilment bedrijf allemaal doet? Bekijk ook e-fulfilment bedrijf

 

E-fulfilment bedrijf Active Ants

Wat is een e-fulfilment center?

e-fulfilment center

De locatie van waaruit een e-fulfilment bedrijf de webshop logistiek verzorgd, wordt ook wel een e-fulfilment center genoemd.

Een e-fulfilment bedrijf kan dus uit verschillende e-fulfilment centers bestaan, wanneer het bedrijf verschillende locaties bezit. Deze locaties zijn vaak strategisch gelegen om het logistieke proces van je webshop zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren.

Zo ook de e-fulfilment centers van Active Ants. Inmiddels bestaat ons bedrijf uit drie e-fulfilment centers: twee in Nederland en één in België. Zo kunnen wij onze klanten, de webshops in Nederland & België, optimaal bedienen. 

Meer lezen over een e-fulfilment centers? Bekijk ook e-fulfilment center.

Is er een verschil tussen e-fulfilment en fulfilment?

e-fulfilment fulfilment

Ja en nee. Zowel fulfilment als e-fulfilment heeft betrekking op het logistieke proces rondom het afhandelingen van orders. Echter is er een verschil:

Waarbij fulfilment betrekking kan hebben op het logistiek proces van zowel een online webshop als een fysiek winkel. Heeft e-fulfilment enkel betrekking tot webshop logistiek.

E-fulfilment is een dus een gespecialiseerde aftakking van fulfilment. 

Wil je meer lezen over de verschillen? Lees ook fulfilment vs e-fulfilment.

Is er een verschil tussen e-fulfilment en webshop logistiek?

Nee, er is geen verschil tussen e-fulfilment en webshop logistiek. 

Zowel e-fulfilment als webshop logistiek zijn termen die we gebruiken voor het logistieke proces van orderafhandeling van een webshop. Inhoudelijk zijn deze termen gelijk aan elkaar. 

Daarentegen is er wel een verschil tussen fulfilment en webshop logistiek. Net als tussen fulfilment en e-fulfilment. Meer weten? Lees fulfilment vs webshop logistiek.

Is er een verschil tussen e-fulfilment en dropshipping?

Voor wie het logistiek proces gaat uitvoeren heb je al als webshop kortweg drie keuzes:

 • Webshop logistiek zelf uitvoeren
 • Webshop logistiek uitbesteden aan een e-fulfilment bedrijf
 • Webshop logistiek laten uitvoeren door de fabrikant of groothandel (dropshipping)

Dropshipping is eigenlijk een vorm van e-fulfilment. Echter wordt de webshop logistiek daarbij niet uitgevoerd door een e-fulfilment bedrijf, maar door de fabrikant of groothandel. 

Wil je dus als webshop je logistieke proces uitbesteden? Dan heb je twee keuzes: dropshipping of het uitbesteden aan een e-fulfilment bedrijf.

Meer weten over welke keuze het meest geschikt is voor jouw webshop? Lees e-fulfilment vs dropshipping.

E-fulfilment uitbesteden; wat zijn de voordelen?

Er zijn tegenwoordig steeds meer webshops die ervoor kiezen om hun e-fulfilment uit te besteden. E-fulfilment neemt namelijk veel kostbare tijd in beslag voor een webshop. Door het e-fulfilment proces uit te besteden, kun je je als webshop weer focussen op de core-business.

Twijfel je als webshop om het de webshop logistiek uit te besteden aan een e-fulfilment bedrijf? We hebben de voordelen om de e-fulfilment uit te besteden voor je op een rijtje gezet:

 • Je hebt geen eigen opslagruimte nodig om de voorraad in op te slaan.
 • Je bespaart kostbare tijd.
 • Je bent eenvoudiger in staat om pieken en dalen op te vangen.
 • Je hoeft geen personeel in te huren om de e-fulfilment te verzorgen.
 • Je kunt eenvoudiger kortere levertijden aanbieden.
 • Je kunt profiteren van gunstigere verzendtarieven bij bezorgdiensten.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over ziekte of verlof van personeel.

Nog niet overtuigd? Bekijk de voordelen en mogelijkheden in onderstaande video of lees redenen e-fulfilment uitbesteden.

Fulfilment uitbesteden

Hoe kies ik de juiste e-fulfilment partner?

Er is veel te kiezen als het gaat om e-fulfilment bedrijven. Doordat de dienstverlening en voorwaarden van elkaar verschillen en vergelijken, is vergelijken vaak lastig. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je daarom graag op weg bij het zoeken naar een geschikte e-fulfilment partner. Zo zijn er een aantal vragen waarop je antwoord moet krijgen om te bepalen of e-fulfilment partner geschikt is voor je webshop.

 • Welke e-fulfilment diensten zijn belangrijk voor mijn webshop? En kan het e-fulfilment bedrijf hieraan voldoen?
 • Is integratie mogelijk tussen het verkoopkanaal, voorraadbeheer- en bestelsysteem van mijn webshop en het e-fulfilment bedrijf?
 • Wat is het belangrijkste afzetgebied van mijn webshiop? En zijn de locaties van de e-fulfilment centers geschikt voor het afzetgebied van mijn webshop?
 • Wat zijn de minimale vereisten die het e-fulfilment bedrijf stelt voor het gebruik maken van de dienstverlening? Bijvoorbeeld het minimaal aantal order per maand.
 • Heb je als webshop te maken met (grote) pieken en dalen of ben je seizoensgebonden? Hoe flexibel is de dienstverlening van het e-fulfilment bedrijf?
 • Hoe belangrijk is duurzaamheid en het beperken van de ecologische footprint voor jouw webshop? En voldoet het e-fulfilment bedrijf hieraan?
 • En natuurlijk niet te vergeten: Wat zijn de kosten voor het uitbesteden van de e-fulfilment

Wil je meer weten over het kiezen van een geschikte e-fulfilment partner? Lees ook Hoe kies je een fulfilment bedrijf voor jouw webshop?

Wat maakt de e-fulfilment dienstverlening van Active Ants uniek?

Active Ants loopt graag voorop als het gaat om innovatie binnen de e-fulfilment branche. We optimaliseren continue onze processen en investeren in de toekomst. Daarbij staan drie onderwerpen centraal:

 • Duurzaamheid & milieu (verkleinen van de ecologische footprint)
 • Efficiëntie
 • Welzijn werknemers

Onderstaand geven we je graag een paar voorbeelden van onze laatste ontwikkelingen:

Opening modernste e-fulfilment center van Nederland

E-fulfilment geautomatiseerd

Als eerste in Nederland hebben wij in 2021 het eerste volledig geautomatiseerde e-fulfilment geopend. Hier werken onze werknemers samen met speciaal door ons ontwikkelde e-fulfilment robots.

Hierdoor is ons e-fulfilment proces sneller, efficiënter en duurzamer geworden. Maar tegelijkertijd fysiek ook minder belastend voor onze werknemers. Ook heeft ons e-fulfilment center minder ruimte nodig voor de opslag voor de webshop producten door gebruik te maken van onze autostore.

Wil je meer lezen over ons e-fulfilment center van de toekomst? Lees: Active Ants opent het E-fulfilment center van de toekomst in Nederland

Duurzaam e-fulfilment

De transitie naar duurzame e-fulfilment

We zijn druk bezig met het vergroenen en verduurzamen van het e-fulfilment proces. Dit doen we onder de noemer 'Active Green'. Zo proberen we samen met onze klanten. leveranciers en pakketbezorgers de ecologische footprint te verkleinen. Benieuwd hoe? Lees:  Active Green met Active Ants: De transitie naar duurzame e-fulfilment

 

E-fulfilment uitbesteden aan Active Ants?

Benieuwd wat wij als e-fulfilment bedrijf kunnen betekenen voor jouw webshop? Maak kennis met Active Ants! Neem vrijblijvend contact op of plan een afspraak in en kom langs op een van onze e-fulfilment locaties!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan