Carton Wrapper

volautomatische inpakmachine ‘Cartonwrap1000’

Cartonwrapper1000 Inpakmachine met fullcolour print module

Bij Active Ants is vanaf 1 januari 2017 de volautomatische inpakmachine ‘Cartonwrap1000’ actief.

Deze machine kan tot 1000 pakjes per uur inpakken. Slechts 3,6 seconden heeft de machine nodig om 1 pakje in te pakken. Het zijn niet alleen orders met enkele artikelen die kunnen worden ingepakt met deze machine, ook multiple item orders gaan eenvoudig door de machine en worden op maat ingepakt. De Cartonwrap meet de lengte, breedte en hoogte van iedere order die wordt ingevoerd in de machine en op basis hiervan snijdt ze het karton.

Waar het karton en de artikelen elkaar ontmoeten in de 18 meter lange machine vind een volautomatisch vouwproces plaats waardoor het karton stevig rond de artikelen wordt gevouwen. Eventueel is er nog plaats om een pakbon toe te voegen.

 

Besparing
Voor iedere order die wordt ingepakt gebruikt de machine precies het karton dat benodigd is. Hier geen verspilling meer. Omdat het karton sluitend rond de artikelen wordt gevouwen is er ook geen opvulmateriaal nodig.  Er wordt op deze manier tot 40% karton en 100% opvulmateriaal bespaard.

Uniek in de wereld
De cartonwrapper van Active Ants zal als eerste in de wereld worden uitgerust met een full colour printer die ‘on demand’ de maatwerk pakjes kan bedrukken. Ieder pakje kan op deze manier zijn eigen unieke print krijgen.

 

Bekijk hier het hele proces van een pakketje. Vanaf het moment dat een product wordt uitgeladen uit de vrachtwagen, via inslag, opslag, orderpicking en uiteindelijk via de Carton Wrapper ingepakt en weer in een vrachtwagen geladen voor verdere distributie naar de consument.