Voordelige e-fulfilment retourverwerking

Voor de verwerking van retouren zijn we een overeenkomst aangegaan met Kiala. Consumenten kunnen hun retour inleveren bij een Kiala punt. Dit Kiala-punt stuurt de retour naar Active Ants, waar ze verder op de normale manier verwerkt wordt.

Gratis retourneren of betaald?

Er zijn twee mogelijkheden: pre-betaald of post-betaald

1. Pre-betaald: de consument ontvangt een retourlabel waarmee zij de bestelling gratis retour kan sturen.
2. Post-betaald:  de consument ontvangt een retourlabel waarmee zij aan de balie van het Kiala punt vier euro moet betalen aan de winkelbediende.

Wanneer de consument gebruik maakt van een gratis retourlabel, berekent Active Ants de kosten door aan de opdrachtgever, de merchant.

Digitaal retourlabel

Tegelijk met de e-mail die Active Ants stuurt bij orderafhandeling, kan als bijlage een Kiala (pre-betaald of post-betaald) retourlabel worden meegestuurd als PDF. De consument print dit uit en gaat hiermee naar het Kiala punt om de bestelling retour te sturen. De voordelen liggen vooral in gemak en kosten.

Voordelige e-fulfilment retourverwerking webwinkel: gemak

Omdat het label al voorgeprint in het bezit van de consument is, wordt retour sturen erg eenvoudig. Terugstuurfouten worden geminimaliseerd. Daarnaast is het zo dat 96% van de Kiala punten op zaterdag open is en 25% zelfs op zondag. In Nederland is binnen een straal van 5 kilometer voor iedere Nederlander een Kiala punt te vinden. In de randstad is dit slechts 2 kilometer. Het aantal Kiala punten groeit nog steeds. Easy-returning dus, met deze voordelige e-fulfilment retourverwerking webwinkel!

Kostenvoordeel

De kosten voor de consument worden veel minder. Aan het traditionele Postloket betaalt de consument 6,95 euro voor een pakje binnen Nederland. Aan een Kiala punt betaalt de consument veel minder. Hier kan je mee scoren bij jouw klant! Wanneer je consumenten altijd al gratis laat retourneren en jij als merchant dus de rekening betaalt, zal je nu veel goedkoper uit zijn. Het tarief van een retourzending via Kiala ligt immers ver onder het tarief van een antwoordnummerzending.