Wat doet een fulfilment bedrijf?

Een fulfilment bedrijf kan je veel tijd, geld en moeite besparen als webshop. Maar wat doet een fulfilment bedrijf eigenlijk en wat kan zo'n bedrijf voor je webshop betekenen? We gaan het je uitleggen door antwoord te geven op onderstaande vragen rondom een fulfilment bedrijf:

Wat is een fulfilment bedrijf?

Een fulfilment bedrijf is een bedrijf dat zich bezig houdt met het logistieke proces rondom de verwerking en afhandeling van orders. Bijvoorbeeld voor een webshop. We noemen dit logistieke proces voor een webshop dan ook wel e-fulfilment of webshop logistiek. 

uitbesteden fulfilment bedrijf

Fulfilment uitbesteden?

De logistiek uitbesteden van je webshop  aan een fulfilment bedrijf? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Active Ants!

Neem contact op

 

Welke diensten biedt een fulfilment bedrijf aan?

Een fulfilment bedrijf als Active Ants biedt diverse diensten aan om jouw werk als webshop eigenaar gemakkelijker te maken. Dat begint al ver voordat de bestellingen binnenkomen en stopt ook niet na de verzending van je producten.

fulfilment bedrijf ontvangst & opslagOntvangst & opslag

Als fulfilment bedrijf ontvangen we je goederen direct vanaf de leverancier of fabrikant. We controleren deze goederen zorgvuldig en we slaan de producten op in ons magazijn. Gereed voor bestelling. Dankzij ons voorraadbeheer systeem dat gekoppeld is aan je website, kunnen we snel schakelen als er orders binnenkomen. Je hebt dus geen eigen magazijn meer nodig voor je voorraad. Ook kun je met ons systeem je voorraad bijhouden en zowel automatisch als handmatig (mocht dit nodig zijn) bijsturen.

Orderpicking & verpakken

Wanneer de bestellingen binnenkomen, gaan orderpickers van het fulfilment bedrijf aan de slag met het verzamelen en sorteren van de producten. Bij Active Ants zijn dit naast 350 betrokken medewerkers ook nog 90 robotjes die dag en nacht doorwerken. Als extra service wordt van alle producten die zijn verzameld een foto (Basketpic) gemaakt die naar de consument verzonden kan worden.

Is de order gepickt dan moet het product nog verpakt worden en gereed gemaakt worden voor de verzending. Waarbij het pakket van een pakbon en een adreslabel worden voorzien. De verpakking is het visitekaartje van je webshop. Bij Active Ants kun je daarom de verpakking ook personaliseren zodat deze overeenkomt met de uitstraling van je bedrijf.

fulfilment bedrijf verzendingVerzending 

Als fulfilment bedrijf zorgen we er ook voor dat het pakket zo snel mogelijk naar de klant verzonden wordt. Active Ants biedt verschillende leveropties aan. Doorgaans wordt een pakket binnen één dag bezorgd bij de klant. Het is zelfs mogelijk een pakket nog dezelfde dag te bezorgen. Ook wel same day delivery genoemd. Dankzij goede samenwerkingsverbanden met bezorgdiensten genieten je klanten binnen de kortste keren van hun aankopen.

Klantenservice & retourverwerking

Naast bovengenoemde diensten biedt Active Ants als fulfilment bedrijf nog interessante aanvullende diensten aan, die ook eigenlijk toe kunt schrijven aan het fulfilment proces. Zo kun je ook de klantenservice en de retourafhandeling aan ons uitbesteden. We inspecteren de retourzendingen en de klant ontvangt een vervangend product of krijgt het geld automatisch teruggestort. De retourproducten in goede staat, worden weer in onze voorraad opgenomen voor volgende bestellingen.

Is een fulfilment bedrijf hetzelfde als een e-fulfilment bedrijf?

Ja en nee. Er zijn fulfilment bedrijven die naast webshops ook de logistieke dienstverlening verzorgen voor winkels of andere fysieke bedrijven. Er zijn echter ook fulfilment bedrijven die zich enkel bezighouden van de logisiek voor webshop. Zo'n bedrijf dat zich enkel bezighoudt met webshop logistiek wordt ook wel een e-fulfilment bedrijf genoemd. Een e-fulfilment bedrijf is dus een fulfilment bedrijf, maar een fulfilment bedrijf is niet per se een e-fulfilment bedrijf

Active Ants is zo'n e-fulfilment bedrijf. Wij houden ons enkel bezig de logistieke dienstverlening voor webshops. Plus nog een aantal aanvullende diensten speciaal voor webshops.

Hoe kies ik het juiste fulfilment bedrijf voor mijn webshop?

kiezen fulfilment bedrijfEen goed fulfilment bedrijf draagt bij aan het succes van een webshop. Maar hoe bepaal je nu welk fulfilment bedrijf het beste past bij je webshop? Nederland kent verschillende fulfilment bedrijven. Vergelijken is lastig omdat je al snel appels met peren vergelijkt. Zo kan de dienstverlening verschillen van elkaar. Om je toch op weg te helpen bij het kiezen van een fulfilment partner voor jouw webshop hebben we een aantal vragen voor je opgesteld. Met het beantwoorden van deze vragen kun je een betere afwegen maken welke logistieke dienstverlener het beste aansluit bij jouw webshop:

 • Sluit de dienstverlening van het fulfilment bedrijf aan bij de eisen en wensen voor mijn webshop? Of zijn er nog bepaalde zaken die je mist?
 • Zijn er minimale eisen die het fulfilment bedrijf stelt voor hen dienstverlening? En voldoet mijn webshop hieraan?
 • Is intergratie mogelijk met het bestel- en voorraadbeheersysteem van mijn webshop en het fulfilment bedrijf?
 • Is de locatie van het fulfilment bedrijf strategisch gezien gunstig voor mijn webshop? Heeft het fulfilment bedrijf meerdere locaties?
 • Hoe belangrijk is flexibiliteit van een fulfilment bedrijf, om pieken en dalen in je verkoopproces op te kunnen vangen? En kan het fulfilment bedrijf hieraan voldoen?
 • Hoe belangrijk is duurzaamheid voor mijn webshop? En kan het fulfilment bedrijf hieraan voldoen?
 • Wat zijn de kosten om gebruik te mogen maken van de dienstverlening van het fulfilment bedrijf? In hoeverre zijn deze kosten vast of flexibel? En hou ik als webshop hiermee voldoende marge over voor een gezonde bedrijfsvoering?

Meer weten? Lees ook ons artikel: Hoe kies je een fulfilment bedrijf voor jouw webshop?

fulfilment bedrijf dienstverlening

Ontdek onze fulfilment mogelijkheden

Benieuwd of onze fulfilment mogelijkheden aansluiten bij jouw webshop? Neem gerust contact op met Active Ants en we kijken graag met je mee!

Neem contact op

 

Fulfilment bedrijf Active Ants

Active Ants is geen doorsnee fulfilment bedrijf. Wij lopen voorop in het automatiseren en verduurzamen van het fulfilment proces en we zijn gespecialiseerd in webshop logistiek. Zo kunnen wij webshops zo efficiënt en snel mogelijk helpen met hun fulfilment.  Hierdoor kunnen we de kosten voor onze dienstverlening zo laag mogelijk houden evenals de levertijden voor je bestellingen.

Impressie fulfilment bedrijf Active Ants

Ook gaan we nog een stapje verder in onze fulfilment dienstverlening. Zo kunnen we je als webshop ook helpen bij:

 • Webshop-/websiteontwikkeling
 • Betalingsafhandeling
 • Online rapportages
 • Fotografie
 • Workshops

Benieuwd wat wij als fulfilment bedrijf voor jouw webshop kunnen betekenen? Neem gerust contact op met ons. Bel of mail ons of maak een afspraak en kom langs op één van onze fulfilment centers. Dan bespreken we graag de mogelijkheden en voordelen voor jouw webshop. 

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan