Wat is een fulfilment center?

Een fulfilment center kan je veel tijd, geld en moeite besparen die jij weer in je webshop kan stoppen. Ben je benieuwd wat een fulfilment center voor jouw webwinkel kan betekenen? We gaan het je uitleggen door antwoord te geven op de onderstaande vragen:

Wat doet een fulfilment center?

Een fulfilment center regelt het gehele logistieke proces van orderafhandeling. Van Goederenontvangst tot verzending van de orders. 

Bijvoorbeeld voor webshops. Het logistieke proces voor een webshop wordt ook wel e-fulfilment of webshop logistiek genoemd.

De locatie waar het logistieke proces plaatsvindt noemen we een fulfilment center. Zo kan het zijn dat een logistieke dienstverlener uit meerdere fulfilment centers bestaat.

Fulfilment center uitbesteden

Fulfilment uitbesteden?

De logistiek uitbesteden van je webshop  aan een fulfilment center? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Active Ants!

Neem contact op

 

Wat voor diensten biedt een fulfilment center aan?

Als fulfilment center verricht Active Ants alle handelingen om een product binnen een webshop af te leveren bij de klant, vanaf de bestelling in de webshop.

Om dit te verduidelijken hebben we een aantal diensten die wij bij Active Ants aanbieden op een rijtje gezet. Ook kun je onderstaande video bekijken met meer uitleg over onze fulfilment dienstverlening. 

Diensten fulfilment center

Ontvangst en opslag

Wij krijgen jouw pakketjes direct vanaf de leverancier of fabrikant geleverd op onze ontvangstafdeling. Na ontvangst worden de binnengekomen producten allereerst gecontroleerd. Binnen ons fulfilment center hebben we een autostore, die gespecialiseerd is voor de kleinere en middelgrote webshop producten. Hier slaan we de producten op voor jouw webshop in afwachting van bestelling. 

Voordelen:

 • Je hoeft als webshop niet te investeren in een eigen magazijn.
 • Je bespaart tijd en ruimte, doordat producten efficiënt worden opgeslagen in ons geautomatiseerde voorraadbeheersysteem.
 • Je kunt realtime de voorraad van jouw webshop bijhouden.
 • Je hoeft niet meer te zoeken in de opslag als er een bestelling binnenkomt.

Orderpicking en Basketpic

Als er bestellingen binnenkomen, gaan onze orderpickers van het fulfilment center aan de slag om de producten te verzamelen en sorteren. Binnen de fulfilment centers van Active Ants zijn naast 450 betrokken medewerkers ook nog meer dan 200 robotjes werkzaam. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wanneer de producten zijn verzameld, wordt er een foto (Basketpic) gemaakt die naar de consument verzonden kan worden. De producten worden vervolgens op een zorgvuldige manier verpakt. Het pakketje wordt dan ook gelijk voorzien van een pakbon en adreslabel. 

Verzending 

Binnen ons fulfilment center zorgen we ervoor dat jouw pakketjes zo snel mogelijk naar de klant verstuurd worden. We bieden bovendien verschillende leveropties, zo kunnen we jouw pakketje al binnen één dag bezorgen, of zelfs nog dezelfde dag! Door de goede samenwerkingsverbanden van Active Ants met onze bezorgdiensten zoals, bpost, PostNL, La Poste, FedEx en UPS, genieten jouw klanten in een mum van tijd van hun nieuwe aankopen. 

Retourverwerking

Bij Active Ants bieden we buiten onze standaard diensten als fulfilment center ook aanvullende fulfilment diensten. Zo kun je bijvoorbeeld ook retourzendingen aan ons uitbesteden. Als jouw klanten hun pakketje retour sturen, dan krijgen wij deze binnen op ons fulfilment center. Wij inspecteren de retourzending en pakken ook de verdere verwerking hiervan op. De producten die in goede staat retour gezonden worden, nemen we weer op in de voorraad. Klaar voor de volgende bestelling..

Is een fulfilment center hetzelfde als een e-fulfilment center?

Niet helemaal. Een fulfilment center verzorgt de logistieke dienstverlening van fysieke winkels én van webshops. Het kan echter zo zijn dat het fulfilment center ervoor kiest om zich enkel te focussen op de logistiek van de fysieke winkels of die van de webshops. 

Bij een e-fulfilment center gaat het enkel om de logistieke dienstverlening van webshops. Een e-fulfilment bedrijf verzorgt dus niet de logistiek van fysieke winkels. Kortom, een e-fulfilment center is een fulfilment center, maar een fulfilment center hoeft niet per se een e-fulfilment center te zijn. Vandaar dat deze dus niet helemaal met elkaar te vergelijken zijn. 

Hoe kies ik het juiste fulfilment center voor mijn bedrijf?

Een goed fulfilment center kan bijdragen aan het succes van een webshop. Het is kiezen van de juiste partner voor je webshop logistiek is daarom belangrijk erg belangrijk. Maar welke fulfilment dienstverlener past er het best bij jouw webshop? In Nederland zijn er veel verschillende opties en soms is het lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Hierdoor kan het nog wel eens lastig zijn om te beslissen op welke verschillen je moet letten. Zo kan de dienstverlening erg verschillend van elkaar zijn. Om je op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een aantal vragen opgesteld. Door antwoord te geven op onderstaande vragen kun je verschillende fulfilment centers met elkaar vergelijken en zo de juiste keuze maken welke het beste aansluit bij je webshop:

 • Sluit de dienstverlening van het fulfilment center aan bij de eisen en wensen voor mijn webshop? Of zijn er nog bepaalde zaken die je mist?
 • Zijn er minimale eisen die het fulfilment center stelt voor hen dienstverlening? En voldoet mijn webshop hieraan?
 • Is integratie mogelijk met het bestel- en voorraadbeheersysteem van mijn webshop en het fulfilment center?
 • Is de locatie van het fulfilment center strategisch gezien gunstig voor mijn webshop? Heeft het fulfilment bedrijf meerdere locaties (fulfilment centers)?
 • Hoe flexibel moet het fulfilment center zijn om pieken en dalen in je verkoopproces op te kunnen vangen? En kan het dit bedrijf hieraan voldoen?
 • Hoe belangrijk is duurzaamheid voor mijn webshop? En kan het fulfilment center hieraan voldoen?
 • Wat zijn de kosten om gebruik te mogen maken van de logistieke dienstverlening? In hoeverre zijn deze kosten vast of flexibel? En hou ik als webshop hiermee voldoende marge over voor een gezonde bedrijfsvoering?

Fulfilment center Nederland België

Fulfilment centers Nederland & België

Ben je op zoek naar een fulfilment center in Nederland of België? 

Neem contact op

 

Fulfilment centers Active Ants

Active Ants is een fulfilment bedrijf met meerdere fulfilment centers in Nederland en sinds kort ook in België. Onze ambitie is om de komende jaren in zowel in binnen als buitenland verder te groeien met nieuwe fulfilment centers op strategische locaties. Zo kunnen we webshops nog beter tot dienst zijn en helpen groeien in zowel Nederland als daarbuiten. 

Binnen onze fulfilment centers staat innovatie, automatisering en verduurzaming voorop. Zo werken bij ons mens en robot samen. Hierdoor hebben wij ons fulfilment proces zeer accuraat en efficiënt kunnen indelen, waardoor de bestellingen binnen je webshop nog sneller afgehandeld en verzonden worden. We hanteren dan ook een cut-off tijd van 23:59 uur, waarbij doorgaans een bestelling de volgende dag wordt bezorgd. En ook same-day delivery behoort tot de mogelijkheden. 

Ontdek de fulfilment mogelijkheden voor jouw webshop

Wil jij meer weten over onze fulfilment centers en wat wij voor jouw webshop kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact op via onderstaande contactgegevens. Active Ants neemt graag jouw webshop logistiek uit handen, zodat jij je weer kunt focussen op de core business van je webshop. Zo gaan we samen voor een tevreden klant!

Een kijkje nemen in een van onze fulfilment centers? Bekijk onderstaande video of maak een afspraak en kom langs!

Fulfilment center Active Ants

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan