Orderpicking bij webshop fulfilment

Orderpicking is een van de belangrijkste kerntaken van e-fulfilment. Bij Active Ants zorgen we ervoor dat alle bestellingen nauwkeurig en efficiënt samengesteld worden. Producten worden gewogen, zorgvuldig gecontroleerd en verpakt, klaar voor verzending.

Het orderpicken verloopt uiterst efficiënt dankzij de inzet van ons unieke Autostore systeem. Dit systeem bestaat uit een raamwerk waarin alle producten veilig en stofvrij opgeslagen liggen in kunststof bakken. Over het raamwerk rijden Autostore robots, die de juiste bakken verzamelen zodra orders binnengekomen zijn.

De Autostore robots leveren de bakken af aan onze operators, die vervolgens eenvoudig de juiste producten uit de bakken kunnen verzamelen. Zo zijn de producten razendsnel gereed om verder verwerkt te worden en kost het orderpicken slechts minimale tijd.

Zo verloopt orderpicking bij Active Ants

  • Het Autostore systeem zorgt voor snelle en efficiënte orderpicking;
  • Voor niet breekbare artikelen werkt Active Ants ook met een AI aangestuurde picking robot;
  • Artikelen met een barcode worden gescand, en bij artikelen zonder barcode wordt de opslaglocatie gescand;
  • Vervolgens worden alle bestellingen gewogen. Hierbij moet het werkelijke gewicht overeenkomen met het verwachte gewicht;
  • Tijdens het wegen wordt een foto gemaakt van het mandje waarin de bestelling is verzameld, onze zogenaamde Basketpic. Deze foto kan real-time naar de consument gemaild worden;
  • De bestelling wordt afgerond en is gereed voor verzending.

Onze klanten blijven op de hoogte van het gehele orderpick-proces, doordat zij online pickrapportages kunnen raadplegen en downloaden. Dankzij het intelligente Autostore systeem en de diverse controles zijn fouten tijdens het orderpicken zeer zeldzaam. Daarbij biedt Active Ants contractuele garanties op pickfouten (SLA).

Wil je meer weten over het verloop van orderpicking bij webshop logistiek, en de voordelen van Active Ants? Bekijk dan de overkoepelende e-fulfilment pagina, of neem direct contact met ons op voor aanvullende informatie.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan