Wat is het verschil tussen fulfilment en e-fulfilment?

Elk jaar bestellen we steeds meer producten online. Hierdoor zijn het aantal webshops in Nederland, maar ook in het buitenland flink toegenomen. Termen die in de logistieke dienstverlening hiermee vaak terugkomen zijn 'fulfilment' en 'e-fulfilment'. Maar wat is fulfilment en e-fulfilment nu precies en wat is het verschil? Deze termen worden namelijk vaak (deels onterecht) door elkaar gebruikt. We leggen het je hier uit!

Wat is fulfilment?

Om antwoord te geven op wat het verschil is leggen we eerst in het kort uit wat Fulfilment is.

Fulfilment is het gehele logistieke proces van orderafhandeling.

Dus het opslaan en verzenden van pakketjes, maar ook alle stappen die hierbij tussendoor aan bod komen. Fulfilment kan zowel voor online webshops als voor fysieke winkels uitgevoerd worden. 

Wat is e-fulfilment?

Nu we weten wat fufilment inhoudt leggen we je ook kort uit van e-fufilment betekent.

E-fulfilment is het gehele logistieke proces van onderafhandeling voor een webshop.

Dus het verwerken en verzenden van orders voor een webshop. Het gaat hierbij om het gehele logistieke proces: van de inslag en opslag van de producten voorafgaand aan de verkoop, tot en met het verzamelen, verpakken en verzenden van de bestelling naar de klant. En zelfs de retourverwerking kan tot de dienstverlening behoren.

verschil fulfilment en e-fulfilment

Verschil fulfilment en e-fulfilment

De termen fulfilment en e-fulfilment worden tegenwoordig steeds vaker door elkaar gebruikt. Dit komt omdat de twee vormen van fulfilment sterk overeenkomen. Toch worden deze termen onterecht door elkaar gebruikt. Er is namelijk een verschil! Waar e-fulfilment enkel gericht is op de orderverwerking voor een webshop (online) hoeft dit bij fulfilment niet het geval te zijn. Zo kan fulfilment ook betrekking hebben op het orderverwerkingsproces van een fysieke winkel (offline).

Het verschil tussen fulfilment en e-fulfilment is dus:

  • Fulfilment richt zich op het orderverwerkingsproces van zowel online (webshops) als offline winkels (fysieke winkels).
  • E-Fulfilment richt zich enkel op het orderverwerkingsproces van online winkels (webshops).

e-fulfilment uitbestedenE-fulfilment uitbesteden?

De fulfilment van je webshop uitbesteden? Neem vrijblijvend contact op Active Ants.

Neem contact op

 

Verschil fulfilment bedrijf en e-fulfilment bedrijf

Zoek je dus als webshop een gespecialiseerd bedrijf voor je webshop logistiek? Dan is een fulfilment bedrijf dat gespecialiseerd is in enkel het orderverwerkingsproces voor webshops doorgaans de betere match. Zo'n logistieke dienstverlener wordt dan ook wel een e-fulfilment bedrijf genoemd. Verleend het bedrijf ook logistieke diensten aan aan fysieke winkels dan betreft het een fulfilment bedrijf.

E-fulfilment uitbesteden bij Active Ants

Er zijn steeds meer webshops die ervoor kiezen om de e-fulfilment uit te besteden, omdat ze zich graag puur op de core-business van hun webshop willen focussen. Logistiek is vaak niet de kernactiviteit van een organisatie en daarom is uitbesteden dan vaak een logische keuze. Voor Active Ants is dit nou juist wél de kernactiviteit. Daarbij hebben wij ons gespecialiseerd in webshop logistiek met daarin de volgende e-fulfilment diensten:

  • Inslag
  • Opslag
  • Orderpicken
  • Verpakken
  • Verzenden
  • Retourverwerking

Meer weten over onze dienstverlening? Bekijk onderstaande video!

Waarom e-fulfilment uitbesteden bij Active Ants?

Maak kennis met Active Ants

Active Ants is een e-fulfilment bedrijf dat door middel van innovatie, automatisering en het werken met robotjes, zo accuraat en efficiënt mogelijk te werk gaat.

Ben je benieuwd naar wat Active Ants voor jouw webshop kan betekenen op het gebied van e-fulfilment? Neem geheel vrijblijvend contact met informeer naar de mogelijkheden. Of maak kennis met onze Active Ants en kom langs op een van onze fulfilment centers. Of bekijk alvast onderstaande video voor een korte impressie!

Impressie fulfilment bij Active Ants

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan