Wat is het verschil tussen fulfilment en webshop logistiek?

Tegenwoordig doen we steeds meer aankopen online en zijn er hierdoor ook steeds meer bedrijven die hun producten online willen aanbieden. Door de komst van nog meer online webshops zul je de termen 'fulfilment' en 'webshop logistiek' steeds vaker te horen krijgen. We leggen je hier uit wat het verschil is tussen fulfilment en webshop logistiek.

Wat is fulfilment?

Bij fulfilment gaat het om het gehele logistieke proces van orderafhandeling. Dit komt vooral neer op het het opslaan en verzenden van pakketjes, maar ook alle stappen die tussendoor aan bod komen. Fulfilment kan zowel voor fysieke winkels als voor online webshops uitgevoerd worden. 

Wat is webshop logistiek?

Webshop logistiek wordt ook wel e-fulfilment genoemd en gaat over het verwerken en verzenden van orders van online webshops. Ook hierbij gaat het om het gehele logistieke proces: van de inslag en opslag van de producten voorafgaand aan de verkoop, tot en met het verzamelen, verpakken en verzenden naar de klant.

Webshop logistiek kan echter nog veel meer zijn dan alleen het logistieke proces. Je kunt bijvoorbeeld een e-fulfilment bedrijf inschakelen om de retourverwerking en de klantenservice aan uit te besteden.

Fulfilment webshop uitbestedenFulfilment webshop uitbesteden?

Benieuwd welke zaken je aan Active Ants kunt uitbesteden, met betrekking tot het logistieke proces van je webshop? Bekijk onderstaande video voor een korte impressie of neem vrijblijvend contact op en ontdek mogelijkheden.

Neem contact op

 

E-fulfilment uitbesteden

Verschillen fulfilment en webshop logistiek

Fulfilment en webshop logistiek komen sterk overeen, maar zijn toch op bepaalde gebieden verschillend. Het verschil is dat webshop logistiek alleen gericht is op online webshops, terwijl dit bij fulfilment niet het geval hoeft te zijn. Fulfilment is voor zowel fysieke als voor webshops. Zo zijn er logistieke bedrijven die zowel algemene logistiek (fulfilment) als webshop logistiek (e-fulfilment) aanbieden. Maar er zijn ook logistieke bedrijven die enkel  webshop logistiek (e-fulfilment) aanbieden. Zoek je als webshop een logistiek partner, die precies weet wat een webshop nodig hebt? Dan is een e-fulfilment bedrijf het soort bedrijf dat je nodig hebt.

Fulfilment bij Active Ants

Fulfilment webshop logistiekWil je je focussen op de core-business van jouw bedrijf? Besteed je webshop logistiek dan uit bij Active Ants. Als echt e-fulfilment bedrijf begrijpen wij maar al te goed dat logistiek niet de kernactiviteit is van jouw organisatie. Active Ants helpt je als specialist daarom graag met de logistiek van jouw webshop. Hierin kunnen wij het volledige fulfilment proces van je overnemen:

Webshop logistiek fulfilment

  • Ontvangst producten
  • Voorraadbeheer
  • Orderpicking
  • Inpakken
  • Verzenden
  • Retourverwerking

Webshop logistiek uitbesteden aan Active Ants?

Active Ants is een e-fulfilment bedrijf dat door middel van innovatie, automatisering en het werken met robotjes, zo accuraat en efficiënt mogelijk te werk gaat. Daarnaast zorgen wij voor een supersnelle levering van jouw pakketjes. Bestellen jouw klanten voor 23:59 uur? Dan krijgen ze het pakketje de volgende dag al in huis!

Ben je benieuwd naar wat Active Ants voor jouw webshop kan betekenen op het gebied van webshop logistiek? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan