Wat is fulfilment?

Active Ants is één van de grootste en modernste webshop fulfilment bedrijven van Nederland met meerdere fulfilment centers in Nederland en het buitenland. Wij mogen onszelf daarom wel expert noemen op het gebied van fulfilment. Maar wat houdt fulfilment precies in en wat heb je er aan? We leggen het je graag uit aan de hand van onderstaande onderwerpen:

Wat betekent fulfilment?

Kort samengevat omvat fulfilment het hele logistieke proces voor het afhandelen van een order.

Met andere woorden:

Fulfilment is het logistieke proces voor orderafhandeling.

Meer weten over wat we precies onder fulfilment verstaan? Lees ook fulfilment betekenis

Fulfilment uitbestedenFulfilment uitbesteden?

Benieuwd naar wat wij met onze fulfilment Oplossingen voor jouw webshop kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Active Ants en we adviseren je graag! 

Neem contact op

 

Hoe ziet het fulfilment proces eruit?

Het fulfilment proces is te verdelen in een 6 stappen:

 1. Goederenontvangst
 2. Goederenopslag
 3. Voorraadbeheer
 4. Ontvangen order
 5. Inpakken order
 6. Verzenden order

Maar eigenlijk missen we hierin nog een aantal stappen. Zo start het orderproces vaak online. Bijvoorbeeld door een bestelling te plaatsen in een webshop. Het hebben van een goed IT-systeem is daarin belangrijk. Dit zorgt voor de koppeling tussen webshop, ordersysteem en voorraadbeheer.

Daarnaast stopt fulfilment niet bij het verzenden van de order. Een goede klantenservice en retourverwerking zijn net zo belangrijk voor het succes van een webshop.

Benieuw hoe het fulfilment proces van Active Ants is ingericht? Bekijk ons fulfilment proces.

Wat is een fulfilment bedrijf?

Een fulfilment bedrijf verzorgt de logistiek van bijvoorbeeld een webshop.

Een bedrijf dat webshop logistiek verzorgd wordt ook wel een e-fulfilment bedrijf genoemd. Active Ants is zo’n e-fulfilment bedrijf.

Meer weten wat een fulfilment bedrijf als Active Ants e-fulfilment voor jouw webshop kan betekenen? Lees meer over ons fulfilment bedrijf of bekijk onderstaande video!

E-fulfilment bedrijf Active Ants

Wat is een fulfilment center?

Een fulfilment center is niets anders dan een locatie van waaruit het fulfilment proces plaatsvindt. Vaak strategisch gelegen zodat het werkgebied zo optimaal mogelijk kan worden bediend. En van waaruit gemakkelijk in- en uitvoer kan plaatsvinden van producten door leveranciers en vervoersbedrijven.

Inmiddels heeft Active Ants drie fulfilment centers. Twee in Nederlanden sinds kort ook één in België. Strategisch gelegen zodat wij onze klanten, de webshops, zo goed mogelijk kunnen bedienen. 

Meer weten over onze fulfilment centers? Lees meer over onze fulfilment centers.

Wat is het verschil tussen fulfilment en e-fulfilment?

Vaak worden de termen fulfilment en e-fulfilment door elkaar gebruikt. Eigenlijk onterecht. Vergelijk het met een appel. Een appel is fruit, maar fruit is niet per sé een appel. E-fulfilment is hier de appel. Zo heeft e-fulfilment enkel betrekking op het logistieke proces van een webshop. Fulfilment kan daarentegen ook gericht zijn op het logistieke proces van bijvoorbeeld een fysieke winkel. Een belangrijk verschil tussen fulfilment en e-fulfilment dus.

Er zijn dan ook fulfilment bedrijven die zich enkel richten op webshops, zoals wij bij Active Ants doen. Beter is dan ook te zeggen dat wij een e-fulfilment bedrijf of partner zijn.

Meer weten over de verschillen tussen fulfilment en e-fulfilment? Bekijk fulfilment vs e-fulfilment.

Wat is het verschil tussen fulfilment en webshop logistiek?

Net als fulfilment en e-fulfilment wordt ook webshop logistiek en fulfilment vaak (deels) onterecht door elkaar gebruikt. Want e-fulfilment is een ander woord voor webshop logistiek. Dat betekent dat webshop logistiek, net als e-fulfilment, betrekking heeft op het logistieke proces van een webshop. Het woord zegt het eigenlijk al. Terwijl fulfilment een breder logistieke term is, die ook de logistiek van een fysieke winkel (offline) kan betreffen. Webshop logistiek wordt daarom ook vaak webshop fulfilment genoemd.

Meer weten over de verschillende tussen fulfilment en webshop logistiek? Bekijk fulfilment vs webshop logistiek.

Wat is het verschil tussen fulfilment en dropshipping?

Dropshipping is eigenlijk een vorm van fulfilment. Als webshop eigenaar heb je kortweg drie keuzes voor het uitvoeren van webshop logistiek:

 • Webshop logistiek zelf uitvoeren
 • Webshop logistiek uitbesteden aan een fulfilment bedrijf (e-fulfilment)
 • Webshop logistiek laten uitvoeren door de fabrikant of leverancier (dropshipping)

Je logistiek als webshop uitbesteden? Dan heb je dus de keuze uit het gebruik maken van een fulfilment bedrijf of van dropshipping.

Meer weten over de verschillen en over de voor- en nadelen van (e-)fulfilment en dropshipping? Bekijk fulfilment vs dropshipping.

Welke voordelen heeft fulfilment uitbesteden?

Twijfel je als webshop eigenaar om de logistiek uit te besteden? Wij zetten graag een aantal voordelen voor je op een rijtje om de fulfilment uit te besteden voor je webshop:

 • Je hebt geen eigen opslagruimte nodig
 • Je hebt geen extra personeel nodig
 • Je bespaart tijd
 • Je profiteert van gunstige tarieven voor bezorgdiensten
 • Je kunt kortere levertijden aanbieden
 • Je hebt meer zekerheid in het geval van ziekte of verlof
 • Je kunt gemakkelijker pieken en dalen opvangen

Meer weten over de voordelen om je fulfilment uit te besteden als webshop? Lees redenen fulfilment uitbesteden of bekijk de onderstaande video!

E-fulfilment uitbesteden

Fulfilment uitbestedenErvaar onze fulfilment voordelen

Fulfilment uitbesteden ook iets jouw webshop? Neem gerust contact op met Active Ants en ontdek de voordelen!

Neem contact op

 

Hoe kies ik een fulfilment partner voor mijn webshop?

Het kiezen van een fulfilment partner dat aansluit bij je webshop is belangrijk. Het goed inrichten van je webshop logistiek is namelijk bepalend voor het succes van je webshop. Zo zijn er een aantal zaken om vooraf rekening mee te houden, wanneer je een fulfilment bedrijf zoekt voor je webshop:

 • De dienstverlening kan per fulfilment bedrijf verschillen. Net zoals de aanvullende diensten en mogelijkheden.
 • Het is belangrijk dat de integratie tussen je webshop, het verkoopkanaal en bestelsysteem, en het fulfilment bedrijf mogelijk is.
 • De locaties van het fulfilment center ten opzichte van je afzetgebied.
 • De minimale vereisten die een fulfilment bedrijf kan stellen voor het gebruik maken van de dienstverlening.
 • De flexibiliteit van het fulfilment bedrijf.
 • Het belang van duurzaamheid.
 • De kosten voor het gebruik maken van de fulfilment diensten.

Meer weten over het kiezen van een fulfilment partner voor je webshop? Lees ook Hoe kies je een fulfilment bedrijf voor jouw webshop?

Hoe ziet het fulfilment center van de toekomst eruit?

De fulfilment branche staat niet stil. Stilstaan is achteruitgaan geldt hier als geen ander. Active Ants loopt daarom graag voorop. Hierin optimaliseren we continue het fulfilment proces door te investeren in nieuwe ontwikkelingen. Een aantal pijlers staan hierin centraal:

 • Efficiëntie
 • Duurzaamheid & milieu
 • Welzijn van onze werknemers

We geven je graag een aantal voorbeelden van onze laatste inversteringen in het fulfilment center van de toekomst.

Opening fulfilment center van de toekomst

Fulfilment geautomatiseerdIn 2021 hebben wij het eerste volledig geautomatiseerde fulfilment center in Nederland geopend. Natuurlijk kunnen wij onze werknemers niet missen in het geautomatiseerde fulfilment proces. In onze fulfilment centers werken mens en robot samen. Hierdoor kunnen wij veel efficiënter, sneller en duurzamer werken én tegelijkertijd het fysieke werk voor onze werknemers verlichten. Ook zijn onze fulfilment centers uitgerust met een Autostore. Hierdoor kunnen we de producten in ons fulfilment magazijn veel effectiever opslaan, waardoor er 6 keer minder ruimte nodig is in vergelijking met een regulier magazijn. Meer weten over het fulfilment center van de toekomst? Je leest er hier meer over: Active Ants opent het E-fulfilment center van de toekomst in Nederland

Transitie naar duurzame fulfilment

We zetten vol in op de transitie naar een energieneutrale vorm van fulfilment. Dit noemen we Active Green. We proberen hierin niet alleen onze ecologische footprint te verlagen, maar ook die van onze klanten en leveranciers. Zo zetten we al in op groene energie en minder energie, duurzaam verpakkingsmateriaal en minder verpakkingsmateriaal. Hoe wij dit doen? Je leest er meer over in: Active Green met Active Ants: De transitie naar duurzame e-fulfilment

 

Kijkje nemen in het fulfilment center van toekomst?

We geven je graag een kijkje in ons fulfilment center. Bekijk de onderstaande video of maak een afspraak en zie onze robots zelf aan het werk!

Fulfilment center Active Ants

Fulfilment voor jouw webshop bij Active Ants?

Wil je meer weten hoe wij als fulfilment bedrijf kunnen bijdragen aan het succes van jouw webshop? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op en bel, mail of maak een afspraak en kom langs op één van onze fulfilment centers!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan