Active Ants E-commerce Logistiek neemt MCS Fulfilment over

Active Ants uit Nieuwegein neemt het Brabantse bedrijf MCS Fulfilment over en vergroot daarmee haar e-fulfilment marktaandeel in Nederland. De overname is effectief sinds 1 oktober en daarmee gaan de 100 medewerkers, drie panden en 60 klanten van MCS Fulfilment verder onder de Active Ants vlag.

Nadat Active Ants in 2018 de strategische investeerder bpost binnenhaalde stond een versnelde groei op het programma. Deze overname draagt bij aan die doelstelling. “De klanten van MCS Fulfilment (webwinkels), hun orders, maar ook de bedrijfscultuur en de mensen passen allemaal heel goed bij Active Ants.” aldus Jeroen Dekker, managing partner van Active Ants. “Wij verwachten daarom dat een integratie soepel zal verlopen en dat we snel het voordeel zullen zien van het combineren van onze krachten.”

Voor MCS Fulfilment was deze overname onderdeel van de bedrijfsstrategie. “Wij hebben het bedrijf gezond en winstgevend laten groeien en naar een omvang gebracht waarvan we denken dat het voor het bedrijf het beste is om aansluiting te zoeken bij een grotere fulfilment partij.” aldus Jeroen Reedijk, managing partner van MCS Fulfilment. “Wij wilden een volgende stap maken in automatisering en efficiency en kunnen voordeel halen bij een partij die daar al een stap verder in is: Active Ants. We zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet”. Jeroen Reedijk en zijn compagnon Guus Munnik blijven in de nieuwe samenstelling werkzaam als directeuren bij Active Ants.

MCS Fulfilment begon oorspronkelijk in Rucphen (NB) maar groeide al snel uit haar jasje en verhuisde naar het industrieterrein van Etten Leur waar zij fulfilment diensten aanbood aan kleine tot middelgrote webwinkels. Zij maakte een goede naam in Nederland en in het buitenland door een constante kwaliteit te bieden tegen de juiste prijs. Er werken ongeveer 100 mensen bij MCS. Bij Active Ants werken ongeveer 250 mensen.

Van links naar rechts: Jeroen Reedijk (MCS), Guus Munnik (MCS), Jean Lahaye (Active Ants), Jeroen Dekker (Active Ants)