Active Ants en Bluem Europe kondigen partnership aan

Bluem Europe (5 Pillars Research BV), het van oorsprong Nederlandse bedrijf in mondverzorgingsproducten op basis van zuurstof, gaat de E-commerce activiteiten sterk uitbreiden in zowel binnen-, als buitenland en kiest daarom voor Active Ants als nieuwe e-fulfilment partner.

Sinds de oprichting van Bluem in 2009 heeft het bedrijf zich met name gefocust op mondzorg professionals, zoals mondhygiënisten, tandartsen en implantologen in binnen- en buitenland. Mede dankzij de pandemie heeft het ambitieuze bedrijf, dat een gezondere wereld nastreeft, besloten om versneld de activiteiten in het ‘direct-to-consumers’ kanaal uit te breiden. ‘Wij zetten graag die extra stap voor onze klanten. Active Ants past bij onze aanpak en visie. Niet alleen de snelheid en efficiency die we met onze nieuwe partner kunnen bereiken waren bepalend voor onze keuze. De innovatie die Active Ants doorvoert op gebied van duurzaamheid was doorslaggevend’,  aldus Joanne Bouwkamp, directeur Finance & Operations Bluem Europe.

Verkleinen van de ecologische footprint

‘Onze klanten zijn net als wij zeer bewust en begaan met onze planeet. Duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische footprint staan hoog op onze agenda. Active Ants heeft een unieke functionaliteit voor maatwerk verpakkingen. Een handige machine maakt de omdozen per order op maat. Als je uitrekent wat dat scheelt op jaarbasis qua onnodig vervoer van lucht en opvulmateriaal. Voor ons een eerste stap om heel kritisch naar onze processen en verpakkingen te kijken. In 2021 staat er een aantal mooie projecten gepland om nog meer meters te maken in milieuvriendelijke verpakkingen en formules. Kleine, maar mooie stappen voorwaarts!’, voegt een enthousiaste Bouwkamp toe.

Jarno Twijnstra, Sales Manager bij Active Ants sluit zich aan bij de woorden van Joanne: ’Bluem heeft de ambitie om zowel in Nederland, als in de rest van Europa een stevige positite in te nemen als eCommerce speler. Wij helpen deze enthousiaste club graag om de groeiambities waar te maken. Daarbij gaat onze inzet verder dan alleen de logistieke aspecten. Active Ants denkt namelijk altijd graag mee als het gaat om het verder verbeteren van de bedrijfsvoering.

Over Active Ants

Active Ants is het meest innovatieve e-fulfilment bedrijf van Nederland. Het bedrijf verzorgt opslag, orderpicking en verzending van webwinkel bestellingen voor meer dan 100 verschillende webwinkels. Active Ants gelooft in het automatiseren van processen om operational excellence te bereiken.

Naast robotisering van het magazijn zet Active Ants ook zwaar in op IT en cross border e-fulfilment. Met haar unieke dienstverlening maakt Active Ants webshops succesvoller.

Over blue®m

blue®m is the clinically validated oral health brand, ‘oxygen based oral science’. Het Nederlandse bedrijf heeft als missie om het verschil te maken in mondgezondheid en de huidige status quo in de mondzorg te doorbreken. En streeft ernaar dat mensen over de hele wereld hun mond behandelen als de ingang van hun lichaam. Daarnaast richt het bedrijf zich op mondzorg professionals wereldwijd om hun behandelingen en protocollen te laten heroverwegen en lichaamsvriendelijke alternatieven overwegen.

Het Nederlandse bedrijf, dat behoort tot een van de 772 snelstgroeiende bedrijven van Nederland (FD Gazelle 2020), ontwikkelt en verkoopt hoogkwalitatieve mondverzorgingsproducten op basis van zuurstof. De in Nederland geproduceerde producten zijn verkrijgbaar in ruim 50 landen en worden aanbevolen door de beste mondzorg professionals wereldwijd.

Bekijk de originele publicatie, door blue®m Redactie | nov 3, 2020, hier