Active Ants haalt strategische investeerder bpost binnen

Active Ants en bpost slaan de handen in elkaar middels een strategische samenwerking tussen beide bedrijven. bpost koopt een meerderheid van de aandelen in Active Ants BV. De huidige directie en aandeelhouders Jeroen Dekker en Jean Lahaye blijven aan en hebben een duidelijke missie gedefinieerd: kwalitatief groeien in cross border e-commerce logistiek.

Active Ants kende de afgelopen jaren een onstuimige groei en liet vaak innovatieve investeringen zien op gebied van fulfilment automatisering en verduurzaming. Om deze strategie te kunnen doorzetten was steeds meer kapitaal nodig. Toch wilde Active Ants niet samenwerken met de eerste de beste geldschieter. Zij zocht en koos bewust een strategische investeerder.

“De kennis, het netwerk en de financiële slagkracht van bpost stelt Active Ants in staat om fors door te groeien in cross border e-fulfilment met behoud van een goede kwaliteit. We zijn zeer verheugd dat we nu zo’n sterke, strategische investeerder aan boord hebben. Aldus Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants.”

Active Ants is een snelgroeiend e-fulfilment bedrijf gevestigd in het hart van Nederland: Nieuwegein. Ze specialiseert zich in cross border e-commerce logistiek. Met innovatieve oplossingen op het gebied van opslag, orderpicking en inpakken heeft Active Ants een voorsprong opgebouwd in het efficiënt verwerken van e-commerce orders. Er werken 179 mensen bij Active Ants.

bpost is een leidende postoperator in België, die een ruime waaier van producten en diensten aanbiedt voor brieven en pakjes. bpost’s kernactiviteit is de ophaling, sortering, transport en uitreiking van brieven en pakjes. Iedere dag bezorgen bpost medewerkers 8,1 miljoen brieven en 190.000 pakjes aan 4,7 miljoen gezinnen in België. bpost en haar dochtermaatschappijen ontwikkelen ook activiteiten in de proximity & convenience business. Wij zijn “altijd onderweg” om onze klanten dichterbij te brengen en hun levens te vergemakkelijken. Sinds 2012 baat bpost zijn internationale pakjesactiviteiten uit onder de naam “Landmark Global, a bpost company”. bpost staat genoteerd op Euronext Brussel. In 2017 realiseerde bpost meer dan 3 miljard euro aan inkomsten.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan