Case Hubble Contacts: fulfilment voor honderden contactlenzen per dag!

Hubble Contacts is een sterk groeiend, ambitieus Amerikaans bedrijf. Met hun product en service (het leveren van hoogwaardige én betaalbare contactlenzen op basis van een abonnementsdienst) hebben ze in de V.S. en Canada na de opstart al snel een mooi succes behaald. Sindsdien is de blik van Hubble gevestigd op de Europese markt. Om toe te treden tot deze markt is een krachtige fulfilment oplossing essentieel, en daarmee komt de samenwerking met Active Ants in beeld.

Strevend naar Europees succes kwam Hubble Contacts eind 2017 in contact met Active Ants. In het contact werd het flexibele optreden van Active Ants door Hubble Contacts gewaardeerd, en ook het advies op maat en de jarenlange ervaring op e-fulfilment gebied beschouwden zij als positieve factoren. En zo stonden we uiteindelijk aan de start van een langdurige succesvolle samenwerking!

Hubble’s keuze voor Active Ants

In de zoektocht naar Europese toenadering heeft NDL (Nederland Distributieland; vereniging van en voor de distributiesector) een aantal fulfilment partijen voorgedragen voor een potentiële samenwerking. Hubble Contacts koos voor Active Ants dankzij onze crossborder mogelijkheden (scherpe cutoff tijden en gunstige contracten met vervoerders) en onze ervaring met de B2C markt.

Met onze bestaande dienstverlening bewezen we bovendien al dat Active Ants eenvoudig in staat is om in volume op te schalen waar nodig. Dat aspect sprak Hubble Contacts sterk aan, aangezien ze zelf grootse toekomstplannen hadden en een fulfilment bedrijf zochten die daar in mee kan bewegen.

Het fulfilment traject bij Active Ants voor Hubble Contacts

Om de maandelijkse leveringen van de contactlenzen in goede banen te leiden en ook de starterspakketten tijdig te leveren is een goed gecoördineerde logistiek nodig. Active Ants voorziet in de fulfilment benodigdheden van Hubble Contacts, maar stopt daar niet. Als ervaren fulfilment partij in Europa biedt Active Ants deskundig advies rondom het inrichten van het logistieke proces van Hubble. En dankzij samenwerkingen met diverse vervoerders kunnen we de partij met het juiste vervoerdersprofiel aandragen voor Hubble’s specifieke dienstverlening.

Uitdagend orderpicking & verpakproces

Hubble Contacts hanteert maar liefst ruim 200 verschillende producten (SKU’s); elke klant van Hubble Contacts heeft immers een andere combinatie van sterktes nodig. Het is dan ook van groot belang dat bij iedere order exact de juiste sets lenzen samengesteld worden. 

Dankzij een koppeling van Hubble’s systemen met onze Warehouse Management Software krijgen we direct de juiste input binnen. Vervolgens zorgen onze AutoStore robots ervoor dat exact de juiste producten gelokaliseerd worden. Zo kunnen de lenzen verpakt worden in de juiste combinatie en ontvangt iedere klant de benodigde contactlenzen.

Maatwerk advies voor levering

Hubble Contacts levert de contactlenzen in de Verenigde Staten en Canada in de vorm van een handig brievenbuspakket. Met de toenadering tot de Europese markt stuitte Hubble echter op een nieuwe uitdaging: Europese brievenbussen hebben andere afmetingen dan de Amerikaanse brievenbussen. Dit betekent in de praktijk dat de verpakking aangepast dient te worden om de contactlenzen ook in Europese landen als brievenbuspakket aan te kunnen leveren.

Active Ants heeft Hubble Contacts geadviseerd over de benodigde afmetingen. Daarop heeft Hubble Contacts haar verpakking aangepast. Zo kunnen de contactlenzen ook in Europa via de gunstige brievenpost bezorgd worden. Bij het realiseren van deze zogenaamde ‘non-tracked’ oplossing is een samenwerking aangegaan met PostNL, waarbij Active Ants als schakel diende tussen beide partijen.

Hubble’s toekomstplannen: schaalvergroting met fulfilment bij Active Ants

Met de weg vrijgemaakt voor de Europese markt blikt Hubble ook al vooruit op de toekomst. Dankzij de toenemende orderaantallen kan Hubble zich richten op het openstellen voor nieuwe landen.

Hubble Contacts streeft ernaar om over tijd toenadering te zoeken tot nieuwe landen, waarbij Active Ants de ondersteuning zal bieden om ervoor te zorgen dat dit traject optimaal zal verlopen. Hierbij profiteren we van onze contacten met diverse internationale vervoerders en gebruiken we onze jarenlange ervaring op het gebied van fulfilment om Hubble bij te staan in hun ambitieuze groeitraject!