Cut-off Tijd: Hoe belangrijk is dat?

De cut-off tijd is het uiterste tijdstip waarop een consument in een webshop een bestelling kan plaatsen om die bestelling de dag erna te ontvangen.

Veel webshops roepen het: ‘Vandaag besteld, morgen in huis!’

Maar hoe belangrijk zijn die cut-off tijden nu echt? Zeer belangrijk, weten wij uit ervaring.

HOGERE EISEN VAN CONSUMENTEN

Een belangrijk onderdeel van e-fulfilment zijn de cut-off tijden. Het doel? De consument de beste service bieden zodat hij of zij opnieuw bij jouw webshop bestelt!

Consumenten stellen steeds hogere eisen aan online winkelen. Vroeger was een cut-off tijd van 12:00 uur ’s middags nog heel normaal. Nu verwachten de online shoppers dat wanneer ze om 20:00 uur een bestelling plaatsen ze het product gewoon morgen thuisbezorgd krijgen.

In veel gevallen zie je dat een latere cut-off tijd (ofwel cut-off time) meer klanten oplevert. Ze hebben immers ook ’s avonds nog ruim de tijd om te bestellen.

Daarom heeft Active Ants een cut-off tijd van 23:59 uur voor Nederland én België.

KLEINE WEBSHOP?

Voor sommige kleine webshops kan het lastig zijn om op te boksen tegen de cut-off tijden van de ‘grote jongens’. Ze moeten immers zelf met de pakketten naar het postkantoor om ervoor te zorgen dat de bestellingen op tijd worden geleverd.

De oplossing? E-fulfilment! Ook voor kleine webshops is samenwerken met een fulfilment bedrijf een uitstekende oplossing. Zo kunnen ze toch concurreren met grote webshops met scherpe cut-off tijden.

Lees ook het artikel: “Webwinkel fulfilment: interessant voor kleine webshops?”

FULFILMENT BEDRIJF

Doordat een fulfilment bedrijf heel veel verzendt kunnen er betere afspraken worden gemaakt met vervoerders, zoals PostNL, waardoor latere cut-off tijden kunnen worden geboden.

Maar vergeet niet dat de consument niet alleen naar de levertijden kijkt. Focus je ook op betrouwbaarheid en kwaliteit. Wanneer een klant goede ervaringen heeft met een bepaalde webshop dan is hij of zij sneller geneigd om daar opnieuw te bestellen, ook als het misschien iets langer duurt voordat het product wordt geleverd.