De logistiek van je webshop uitbesteden: 6 goede redenen

Wil je de logistiek van je webshop uitbesteden, maar heb je hierover nog twijfels? We geven je graag 6 goede redenen om te kiezen voor het uitbesteden van je webshop logistiek. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

1. Je hebt niet langer eigen opslagruimte nodig

Wanneer je webwinkel flink aan het groeien is, zul je al snel een obstakel tegenkomen: opslagruimte. Want waar haal je de ruimte vandaan om alle producten die je aanbiedt op te slaan? Je zult merken dat je eigen pand of opslagruimte niet langer volstaat om al je producten kwijt te kunnen.

Kies je dan voor een extern magazijn? Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar ook dit magazijn zal beheerd moeten worden. Zo vergt deze externe locatie steeds je aandacht, terwijl je de tijd die je daarin steekt veel beter kunt benutten.

Gelukkig biedt het uitbesteden van je de logistiek van je webshop een groot voordeel: fulfilment bedrijven zoals Active Ants beschikken over uitstekende opslagmogelijkheden. Zo bieden we je de zorgvuldige inslag en opslag van al je producten, en helpen we je op het gebied van voorraadbeheer.

Je producten worden efficiënt opgeslagen in ons grootschalige magazijn. Bij het binnenkomen van orders zijn de producten in no-time gelokaliseerd, waardoor snel verzonden kan gaan worden. En in de tussentijd zijn je producten tijdens de opslagperiode verzekerd voor brandschade, waterschade en diefstal.

2. Met de logistiek van je webshop uitbesteden bespaar je veel tijd

De logistiek van je webwinkel uitbesteden levert je niet alleen een besparing op in de zin van ruimte. Ook qua tijd zul je er flink op vooruit gaan wanneer je kiest voor de diensten van een fulfilment bedrijf!

Zelfs met kleinere orderaantallen kan het gehele logistieke proces flink wat van je tijd innemen. Producten moeten uitgezocht en ingepakt worden, en voorzien worden van adreslabels en een pakbon. En heb je alles uitgezocht en verpakt? Dan zul je ook nog zelf je bestellingen moeten afleveren bij een bezorgdienst.

Door te kiezen voor een fulfilment bedrijf als Active Ants houd je als webshopeigenaar veel tijd over voor de leukere aspecten van het ondernemen. Terwijl wij het logistieke proces van je overnemen kun je je tijd besteden aan het verder ontwikkelen en promoten van je webshop. Ondertussen zorgen wij ervoor dat het gehele logistieke traject in goede handen is, van de inslag van producten tot en met het uiteindelijke bezorgmoment bij de tevreden klant!

3. De kosten vallen erg mee

Veel ondernemers vragen zich af of fulfilment niet te duur is voor hun webshop. Gelukkig vallen de kosten erg mee. Het uitbesteden van je webwinkel logistiek hoeft niet prijzig te zijn.

Zeker bij grotere orderaantallen is webwinkel fulfilment via een fulfilment bedrijf gunstig. Maar ook bij kleinere hoeveelheden orders is fulfilment al de moeite waard. Dankzij samenwerkingen met bezorgdiensten en diverse samenwerkingspartners kan Active Ants je gunstige tarieven bieden.

Daarbij rekenen veel ondernemers geen uurtarief voor alle werkzaamheden die zij zelf verrichten. Ben je benieuwd hoeveel je daadwerkelijk kwijt bent aan het uitbesteden? Bepaal dan eens een eerlijk uurtarief voor alle werkzaamheden die je nu zelf oppakt en analyseer hoeveel uur je daar per maand mee bezig bent. Zo zie je dat je eigen tijd ook zeer kostbaar kan zijn. Wanneer je kiest voor fulfilment via een professioneel fulfilment bedrijf houd je zelf veel kostbare werkuren over die je kunt benutten om je webwinkel verder te ontwikkelen.

4. Je kunt snellere service bieden aan je klanten

Klanten hebben tegenwoordig hoge verwachtingen van webshops. Wanneer ze een bestelling bij je plaatsen verwachten ze doorgaans een snelle levering, ongeacht het bestelmoment. Beheer je zelf het logistieke proces van je webshop en plaatsen klanten ‘s avonds laat nog een bestelling bij je? Dan zal je waarschijnlijk niet meer in staat zijn om deze bestelling direct te verzenden.

Active Ants zorgt ervoor dat je orders altijd snel geleverd worden. We hanteren zelfs een scherpe cut-off tijd van 23:59! Zo kunnen zelfs klanten die laat op de avond een bestelling plaatsen de volgende dag al de bestelling in ontvangst nemen.

5. Meer zekerheid bij ziekte en verlof

Ben je zelf niet in staat om orders te verwerken door ziekte, of zit een deel van je team hierdoor thuis? Dan kan het lastig worden om de inkomende orders te blijven vervullen. En ook tijdens je vakantie zullen de orders blijven binnenstromen.

Door de logistiek uit te besteden profiteer je van de zekerheid dat orders altijd vervuld kunnen blijven worden. Zo kun je als webshop consistent op tijd blijven leveren aan je klanten, ook als je zelf niet aanwezig kunt zijn. Neem je welverdiende rust wanneer je dat nodig hebt, zonder zorgen te hebben over de verwerking en levering van bestellingen!

6. Verder ontlasten mogelijk met aanvullende dienstverleningen van fulfilment bedrijven

De logistiek van je webshop uitbesteden kan verder gaan dan de inslag, opslag, verwerking en verzending van je bestellingen. Professionele fulfillment bedrijven bieden diverse andere diensten aan die je werk eenvoudiger maken. Zo biedt Active Ants de volgende aanvullende diensten aan:

  • We kunnen je verder helpen met het inrichten van de betalingsafhandeling in je webshop.
  • Heb je nog geen webshop, of is het tijd om je verouderde webwinkel te moderniseren? Active Ants kan ook ontzorgen op het gebied van webshop bouw.
  • Heb je goede productfoto’s nodig om je producten overtuigend aan te prijzen in je webshop? We verzorgen ook productfotografie.
  • Een goede klantenservice is essentieel om klanten tevreden te houden. Active Ants kan dit voor je uit handen nemen.
  • Via online rapportages ben je altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van je webshop, en heb je inzicht in je actuele voorraden. We bieden zowel standaardrapportages als maatwerk aan. Lees hier meer over in onze blog ‘Fulfilment rapportages: zo blijf je op de hoogte van je webshop fulfilment prestaties!’.

Meer weten?

De logistieke van je webshop uitbesteden biedt vele voordelen. Ben je al overtuigd? Of wil je nog meer weten over de diverse fulfilment mogelijkheden? Neem dan contact op met Active Ants voor meer informatie.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan