Minder lucht verpakken met Active Ants e-fulfilment

Duurzame e-fulfilmentNee, webshops verkopen geen lucht. Maar waarom verpakken ze dan wel zoveel lucht? De webshops in Nederland versturen meer dan één miljoen pakketjes per dag. Active Ants draagt daar met zo’n tienduizenden pakketjes per dag een aardig doosje aan bij. Helaas verzenden de webshops in Nederland, naast hun goederen, ook heel veel lucht.  Vaak zijn de dozen namelijk een stuk groter dan het artikel dat ze moeten beschermen. En daar hangen de nodige nadelen aan:

 • Pakketbezorgers moeten vaker op en neer rijden, doordat er minder dozen in hun bussen passen.
 • De pakketten moeten opgevuld worden met extra materiaal om de goederen te beschermen en zijn kwetsbaar wanneer dit niet goed gebeurd.
 • De consument wordt hierdoor opgescheept met een berg aan onnodig afval.
 • De zendingen worden duurder, omdat er meer materiaal nodig is en de bezorgers vaker moeten rijden.

Verduurzamen van e-fulfilment

Active Ants steekt de hand in eigen boezem en wil samen met onze webshops bijdragen aan de vergroening van de webshop logistiek en de fulfilment sector. Dit doen we onder de noemer ‘Active Green’. Hierin zijn we druk bezig met het verduurzamen en automatiseren van onze fulfilment centers en het e-fulfilment proces. Op die manier verkleinen wij onze ecologische voetafdruk en maken wij onze processen efficiënter.

Minder verpakking, minder lucht

E-fulfilment inpakmachine

Eén van de manieren waarmee wij proberen bij te dragen aan een groenere toekomst binnen e-fulfilment is het verduurzamen van de pakketbezorging. Wij hebben bijvoorbeeld  speciale automatische inpakmachines in gebruik. Deze machines snijden en vouwen de dozen op maat per artikel dat verzonden moet worden. Hierdoor verpakken wij tot wel 40% minder lucht en hebben we ook geen opvulmateriaal meer nodig. Dit vermindert onnodig afval en zorgt ervoor dat er meer van onze pakketjes tegelijk vervoerd kunnen worden. En zijn er dus minder vervoer busjes nodig.

 • Onze manier van inpakken zorgt ervoor dat wij 40% minder lucht verpakken. 
 • Daarbij printen wij onze verzendlabels direct op de doos, waardoor wij zo’n 8 miljoen labels per jaar besparen aan papier. 
 • Ook werken wij samen met onze klanten aan de transitie naar digitale pakbonnen. Dit zal het fulfilment proces enorm veel A4tjes aan pakbonnen besparen.
 • Het papier en karton dat wij wel gebruiken is FSC gecertificeerd.

e-fulfilment minder lucht

Blijven ontwikkelen en vergroenen

Het verder vergroenen van ons e-fulfilment proces blijft een belangrijk speerpunt voor onze bedrijfsvoering. We blijven dus zoeken naar verbeteringen in ons eigen proces, maar ook naar vergroening en verduurzaming van het verzendproces en dat van gehele keten. Hierbij kun je denken aan:

 • Het CO2 neutraal maken van onze eigen e-fulfilment processen, de verzend processen en de gehele keten. 
 • Het nog verder terugdringen van het papier- en kartonverbruik. Digitaliseren waar mogelijk en zoeken naar groenere verpakkingsmogelijkheden.
 • Automatiseren waar mogelijk om onze e-fulfilment processen, maar ook dat van de keten, sneller en efficiënter te maken.

Ga mee in de transitie naar duurzame e-fulfilment

Is een duurzaam logistiek- en verzendproces ook belangrijk voor jouw webshop? Neem dan contact met ons op  en ontdek de duurzame e-fulfilment mogelijkheden die Active Ants je te bieden heeft. Of heb je goede ideeën om het fulfilment proces en de keten verder te vergroenen? Laat het ons zeker weten. Wij staan altijd open voor goede ideeën.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan