RTL 4 op bezoek bij e-fulfiment specialist Active Ants in Roosendaal

Hoe gaat het eraan toe in het modernste e-fulfilment bedrijf ter wereld? Daar was RTL4 wel benieuwd naar. EditieNL, het programma dat je iedere dag rond de klok van zes uur kunt zien, kwam daarom op bezoek in ons nieuwe fulfilment magazijn in Roosendaal.

Het e-fulfilment magazijn van de toekomst

In de reportage onderschrijft Cor Molenaar, econoom en bijzonder hoogleraar eMarketing aan de Erasmus Universiteit, dat Active Ants met haar verregaande mechanisatie het magazijn van de toekomst heeft neergezet. Geen kilometers meer door de schappen lopen om orders bij elkaar te zoeken, maar een efficiënt en geautomatiseerd systeem om onze medewerkers te ontlasten.

Lopen door de gangen en orders picken is verleden tijd

Na eerst gezien te hebben hoe een bestelde handschoen wordt gehaald door onze AutoStore robots, ziet verslaggever Michiel Sampon daarna hoe zijn bestelling binnen 5 minuten verzendklaar wordt gemaakt in ons compleet geautomatiseerde verpak en sorteer systeem. Uiteindelijk hebben maar twee medewerkers het pakketje in hun handen gehad en daar hebben ze niet kilometers lang door het magazijn voor hoeven lopen, zegt hij. Werkzaamheden als deze zullen dan ook verleden tijd gaan zijn. “Gelukkig wel, want het is niet het meest inspirerende werk”, zegt Cor Molenaar hierop. Door deze nieuwe manier van picken, verpakken en sorteren wordt het, normaal saaie en repetitieve werk, vervangen voor meer uitdagende werkzaamheden, aldus de hoogleraar.

Niet 6, maar één voetbalveld

“6 keer minder plek nodig dan een vergelijkbaar, maar traditioneel distributiecentrum”. Dat is een belangrijke conclusie die Michiel Sampon trekt na de rondleiding van Jeroen Dekker, een van de oprichters van Active Ants. Die ‘verdozing’ van Nederland is al langere tijd onderwerp van gesprek, zeker gezien de grote stijging in het aantal DC’s van de afgelopen jaren. Active Ants heeft hier dus een goede oplossing voor gevonden. Jeroen Dekker verwacht dan ook dat in de toekomst alle distributiecentra over gaan op een dergelijk systeem. Maar, voordat dat gaat gebeuren zullen we wat jaren verder zijn. Gelukkig heeft Active Ants dit e-fulfilment magazijn van de toekomst al staan. Zo kunnen wij ons gaan richten op de volgende innovatie om onze klanten van nóg betere service te voorzien.

Bekijk het filmpje ook hier, op de website van RTL4.

Bron: EditieNL van dinsdag 10 november (https://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/video/5196168/robot-pakt-pakjes).

Meer weten over e-fulfilment?

Benieuwd wat e-fulfilment kan betekenen voor jouw webshop? Kom in contact met de fulfilment specialisten van Active Ants en vraag naar mogelijkheden!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan