Starten met social commerce?

Social commerce is het proces waarbij er direct via social media wordt verkocht. De laatste jaren zijn de verkopen via social media enorm gestegen. Deze ontwikkeling biedt nieuwe kansen, maar geeft ook nieuwe uitdagingen. Wij als e-fulfilment partner kunnen jou hierbij helpen. Wij verzorgen namelijk niet alleen het verzendproces, maar bieden jou nog veel meer voordelen! 

Waarom social commerce?

Wist je dat ongeveer 80% van de online shoppers inspiratie opdoet op Instagram en Facebook? Daarom is het belangrijk dat jij jouw doelgroep bereikt waar die aanwezig is. Social commerce biedt daarmee verschillende voordelen: 

  1. Social media is laagdrempelig: men kan direct een aankoop doen, zonder het huidige platform te verlaten.
  2. Directe feedback: de interactie met de klant is direct zichtbaar in de vorm van likes en reacties.
  3. Klanten kunnen jouw producten via social media delen.

social commerce fulfilmentHoe influencer marketing social commerce stimuleert

Met de populariteit van social commerce is er ook een nieuw tak van online marketing onstaan. De zogenaamde influencer marketing. Hierbij worden influencers (personen met veel online contacten op een social kanaal) ingezet om bepaalde producten te promoten. Zo kun je heel gericht je product bij een doelgroep promoten om zo naamsbekendheid te creëren en merkloyaliteit, betrokkenheid en verkoop te doen stijgen.

Waarom een e-fulfilment partner?

Social media is een hardlopend platform dat al lang niet meer enkel gebruikt wordt voor het in stand houden van je sociale contacten. Ook steeds meer webshops weten hun weg naar de sociale kanalen te vinden. De verkopen kunnen gauw oplopen en snel handelen is belangrijk. Fulfilment uitbesteden zorgt voor een snel en vloeiend proces. Het neemt zorg uit handen en hierdoor kun jij je blijven focussen op het vinden van nieuwe klanten. Wij doen de rest.

De voordelen van Active Ants

Kies je voor Active Ants als logistiek partner, dan ben je verzekerd van een gestroomlijnd orderverwerkingproces. Maar ook met betrekking tot social commerce profiteer je bij ons van voordelen: 

  1. Persoonlijke verpakkingen: bij Active Ants heb je de mogelijkheid om aan jouw herkenbaarheid en branding te werken. Wij beschikken over verpakkingsmachines met een ingebouwde printer. Zo kun jij je eigen ontwerp in kleur laten bedrukken en is jouw visitekaartje duidelijk zichtbaar. Bovendien hoef je geen extra kosten te betalen voor de opslag van eigen verpakkingsmateriaal.
  2. Acties & QR-codes: acties en QR-codes kunnen op de verpakking geprint worden. Dit is per dag aan te passen. Hiermee kun je ook op je verpakking communiceren naar je klant over tijdelijke acties of inspelen op trends en seizoenen.
  3. Basketpic: zodra de order van een klant gereed is, wordt er een foto van gemaakt. Deze foto kun je versturen naar je klant, die de foto weer kan delen op social media. Dit geeft een extra leuk contactmoment met de klant.
  4. Snelheid: door kant en klare API’s en integraties met marktplaatsen en integrators kun jij je als klant snel bij ons systeem aansluiten.
  5. Duurzaamheid: duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Veel millennials shoppen via social media en duurzaamheid is daar een erg belangrijk onderwerp. 
  6. Maak je proces inzichtelijk: jij hebt de mogelijkheid om een professionele video te laten maken van het logistieke proces. Dit maakt het gemakkelijk om jouw klanten te voorzien van leuke content.

social commerce logistiekStart nu jouw social commerce avontuur!

Wil jij met social commerce beginnen? Bij Active Ants betaal je weinig opstartkosten. Deze variëren van €0,- tot €1.600,-. Eenmaal opgestart betaal je ons alleen als er een pakje de deur uit gaat (en voor opslag).

Daarnaast hanteren wij een lage threshold. Met een minimum van slechts 500 orders per maand zijn wij jouw nieuwe e-fulfilment en social commerce partner.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem vrijblijvend contact op met Active Ants of maak een afspraak en kom langs!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan