Succesvol Internationaal Fulfilment?

Guus Munnik, mede-directeur van Active Ants Nederland, werd onlangs geïnterviewd door PostNL. Active Ants werkt al vanaf de eerste dag samen met PostNL. “Voor allerlei verschillende diensten: van post en pakketten tot internationale zendingen en retouren. PostNL is voor ons echt een preferred supplier voor de last mile”, vertelt Munnik.

“Ik vind dat je moet samenwerken met de beste carrier, vaak de local hero. In Nederland is dat absoluut PostNL en in andere landen werken zij weer samen met de lokale helden daar. Zo weet je zeker dat de bezorgkwaliteit hoog is”, vertelt Munnik.

INNOVATIE IN FULFILMENT

Innovatie is ook in de fulfilment essentieel. Daar ligt het vermogen om je te onderscheiden van andere fulfilment bedrijven. PostNL biedt verschillende innovatieve oplossingen aan om in te spelen op e-commerce ontwikkelingen. Onder andere door middel van de internationale dienst Pakjes Tracked (een flexibele bezorgoplossing voor kleine internationale zendingen tot 2 kg). Dat is één van de redenen waarom Active Ants samenwerkt met PostNL.

Voor de toekomst ziet Munnik kansen en uitdagingen: “Ik verwacht dat het landschap nog drastisch gaat veranderen. Enerzijds zullen de platforms groter worden, door consolidatie en expansie. Daarnaast gaan we nog meer cross-border handelen. Grote internationale webwinkels vanuit bijvoorbeeld China en de VS richten zich al steeds meer op de Europese markt.”