Active Green met Active Ants: De transitie naar duurzame e-fulfilment

Onder de noemer 'Active Green' werkt Active Ants aan de transitie naar duurzame e-fulfilment. Weten hoe? Lees het hier!

De vraag naar e-fulfilment neemt al jaren toe. Steeds meer webshops realiseren zich hoe gemakkelijk en waardevol het uitbesteden van het logistieke proces kan zijn . Daar zijn wij als Active Ants natuurlijk blij mee, maar zorgt ook weer voor nieuwe uitdagingen. Eén van die uitdagingen is dat de e-fulfilment footprint steeds omvangrijker wordt ten opzichte van de totale footprint die wij als mens achterlaten. Wij van Active Ants weten dat we nog niet het groenste bedrijf zijn, of CO2 neutraal, maar we zijn ons ervan bewust dat onze footprint verkleind moet worden. Zo zijn wij inmiddels al flink vergroend en zullen we onze processen blijven verbeteren om onze footprint verder te verkleinen. We noemen dit Active Green en werken hiervoor nauw samen met onze klanten om onze business groener te maken. Ook in deze categorie proberen wij een voorbeeld en voorloper te zijn binnen de fulfilment branche.

e-fulfilment duurzaam

Het E-fulfilment proces  

Als fulfilment bedrijf dragen wij graag ons steentje bij aan een groenere en duurzamere samenleving. Met de komst van onze Autostore bijvoorbeeld. Hiermee is het e-fulfilment proces binnen Active Ants veel efficiënter, effectiever en duurzamer geworden: 

 • Onze AutoStore slaat producten effectiever op en heeft 6x minder ruimte nodig dan een traditioneel magazijn.
 • Deze AutoStore verbruikt een minimale hoeveelheid stroom doordat de robots, die op de grid rijden, duurzaam zijn. 10 robots gebruiken net zoveel energie als één stofzuiger.
 • De AutoStore robots weten zelf wanneer ze moeten opladen en wanneer ze vol zijn, zodat nooit te veel energie wordt verbruikt.Slimme innovaties e-fulfilment center

Naast de AutoStore zijn er nog een paar slimme innovaties waar wij gebruik van maken binnen ons E-fulfilment center in Roosendaal. Ook deze machines en manieren van werken dragen bij aan het verkleinen van onze footprint en het behalen van een efficiëntere en kwalitatief betere E-fulfilment service:

 • Onze automatische inpakmachines snijden en vouwen de dozen op maat van de producten. Hierdoor hebben we geen opvulmateriaal nodig en produceren we geen onnodig afval.
 • Dankzij deze manier van inpakken verminderen wij de hoeveelheid overtollige lucht in pakketten met 40%.
  Het verzendlabel wordt op de deksel geprint. Hierdoor hebben wij geen labels meer nodig, wat op termijn 8 miljoen labels per jaar scheelt.
 • We zijn, samen met onze klanten, de transitie aan het maken naar digitale pakbonnen. Hiermee zullen wij op termijn ook 8 miljoen a4tjes aan pakbonnen besparen.
 • Ons proces is biologisch gecertificeerd door Skal, wat betekent dat wij biologische opslag, verwerking en vervoer voor biologische producten kunnen aanbieden.

e-fulfilment duurzaam

Het blijft niet bij enkel het verduurzamen van het e-fulfilment proces. Ook in en rond onze e-fulfilment magazijnen vergroenen we.

In en rond onze E-fulfilment centers

 • In al onze magazijnen is ledverlichting geïnstalleerd.
 • Voor de energievoorziening van ons 20.000 m2 grote magazijn in Roosendaal maken we gebruik van groene energie. Deze energie wordt opgewekt door 14.000 zonnepanelen die op het dak liggen.
 • 30% van ons wagenpark is elektrisch.

Groene energie fulfilment

Onze verpakkingen

We minimaliseren het verpakkingsmateriaal en verpakken zo min mogelijk lucht. Maar om de webshop artikelen te kunnen verzenden moet er toch verpakt worden. Ook hier houden we rekening mee:

 • Het karton voor onze verpakkingen is FSC gecertificeerd.
 • Als er toch opvulmateriaal nodig is, dan gebruiken wij recyclebaar papier of plastic.

Tijdens de last-mile

Duurzaam e-fulfilment

De bezorging van het product heeft een significant aandeel van de footprint binnen het e-fulfilment proces. Hier valt dan ook veel winst te behalen bij het verduurzamen van het proces. 30% van ons eigen wagenpark is al elektrisch, maar we gaan verder:

 • We bieden groene bezorging aan via onze fietskoerier partners.
 • 40% minder lucht verpakken betekent ook dat er meer pakketten in de bezorgwagens passen. Hierdoor zijn er minder vrachtwagens, auto’s of busjes nodig voor hetzelfde aantal paketten.

Samen op weg naar een volledig groen e-fulfilment proces?

Help je ons mee groener en duurzamer te worden, of wil je profiteren van onze huidige oplossingen? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Je kan ook onze 'Active Green Leaflet' downloaden, om al onze duurzame fulfilment oplossingen op een later moment nog eens rustig door te lezen.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan