Wat doet een fulfilment bedrijf voor jouw webshop?

Beheer je een eigen webshop of webwinkel, dan heb je vast wel eens gehoord van fulfilment bedrijven. Maar wat doet een fulfilment bedrijf nu precies en wat houdt e-fulfilment nou in? We leggen het graag verder uit!

In principe houdt een fulfilment bedrijf zich bezig met het volledige proces rondom het verwerken en afhandelen van orders vanuit je webshop. Het bedrijf verzorgt de gehele logistiek, vanaf het moment van bestellen tot aan de verzending en levering, en in sommige gevallen zelfs tot aan de nazorg.

Kies je ervoor om een fulfilment bedrijf zoals Active Ants in te schakelen om het gehele online fulfilment proces over te nemen? Dan houd je zelf veel waardevolle tijd over om te besteden aan de groei en ontwikkeling van je webshop.

De core diensten van een fulfilment bedrijf: van inslag & opslag tot verzending

De kerntaken van een fulfilment bedrijf bestaan uit diverse onderdelen en diensten die jouw werk gemakkelijker maken.

Inslag & opslag

Dat begint al bij de inslag. Ruim voordat je eerste bestellingen binnenkomen, worden jouw producten al in ontvangst genomen bij de fulfilment partij. Hier worden de goederen direct bij ontvangst gecontroleerd en vervolgens zorgvuldig opgeslagen.

Nu de voorraden van je webshop opgeslagen worden bij het fulfilment bedrijf hoef je zelf geen magazijn meer aan te houden, of opslagruimte te reserveren binnen je onderneming. Ook kan er zo snel geschakeld worden door het bedrijf zodra bestellingen bij je binnenkomen.

Orderpicking & verpakken

Is er een bestelling geplaatst? Dan begint de orderpicking, waarbij medewerkers van het fulfilment bedrijf de bestelde producten verzamelen en sorteren. Vervolgens worden de producten verpakt, waarbij gekozen wordt voor duurzame verpakkingen en inpakmethodes die het beste aansluiten bij de afmetingen van de bestelling. Tijdens het inpakken controleert de inpakker het werk van de orderpicker, om er zeker van te zijn dat de juiste producten geleverd worden aan je klanten.

Verzending

Na het verpakken, labelen en controleren is de bestelling klaar om zo snel mogelijk verzonden te worden naar de klant. Voor de verzending werkt Active Ants samen met maar liefst 5 verschillende vervoerders. Met een zogenaamde ‘cut-off tijd’ van 23:59 voor Nederland en België kunnen alle bestellingen die voor dat tijdstip geplaatst zijn dezelfde dag nog verzonden worden. En bestellingen die voor 12:30 zijn geplaatst kunnen zelfs dezelfde dag nog geleverd worden!

Zo ontvangen je klanten dankzij de inzet van fulfilment bedrijven snel de door hen bestelde producten en heb je zelf geen omkijken meer naar dit gehele traject.

Retourverwerking

Zijn klanten toch niet helemaal tevreden met de ontvangen producten? Zelfs de retourverwerking wordt door de fulfilment partij netjes afgehandeld, van het controleren tot opnieuw verpakken en gereedmaking voor de verkoop.

Added value diensten

Naast deze kerntaken biedt een fulfilment bedrijf in veel gevallen nog handige aanvullende diensten aan.

Klantenservice

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verzorgen van de klantenservice. Deskundige medewerkers staan je klanten te woord, via telefonisch contact of e-mail. Zo kunnen zij snel antwoord op hun vragen krijgen en kunnen eventuele kwesties snel opgelost worden. Een vriendelijke en oplossingsgerichte klantenservice draagt bij aan een positieve klantbeleving. De juiste support kan bijdragen aan een betere totaalbeleving en vergroot de kans op terugkerende klandizie.

Webshop bouw / implementatie betalingssysteem / productfotografie

Ook voor de technische kant van je webshop kun je bij de fulfilment partij terecht. Zo kan geholpen worden met de bouw van je webwinkel indien deze nog niet bestaat, of wanneer deze inmiddels verouderd is. Daarbij wordt ook ondersteuning geboden bij de keuze en implementatie van het betalingssysteem, essentieel om het bestelproces voor je klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. En een fulfilment bedrijf als Active Ants kan je zelfs helpen met de productfotografie! Zo ben je ervan verzekerd dat je producten op aantrekkelijke wijze aangeboden worden in je webshop.

Meer weten?

Wil je weten wat een fulfilment bedrijf voor jouw webshop kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan