Webshop fulfilment: zo werkt het!

Webshop fulfilment (ook wel e-fufilment genoemd) omvat de volledige afhandeling van bestellingen vanuit webwinkels en het achterliggende logistieke proces. Vanaf het moment dat de goederen binnenkomen en opgeslagen worden tot de orderafhandeling en de uiteindelijke levering; het fulfilment bedrijf neemt dit hele proces voor je uit handen. Zo houd je zelf veel meer tijd over, die je weer kunt benutten om je webshop verder te optimaliseren of promoten!

Zo ziet het gehele webwinkel fulfilment proces eruit

Webshop fulfilment begint al vroeg in het proces, met de inslag en opslag van alle producten. De fulfilment partij ontvangt direct je goederen van de leverancier, controleert deze zorgvuldig en slaat deze vervolgens op in een eigen magazijn. Op die manier weet je zeker dat je voorraden in goede handen zijn en er snel geschakeld kan worden zodra er bestellingen binnenkomen.

Zodra bestellingen geplaatst zijn begint het orderpicken. De producten worden verzameld door orderpickers (of in het geval van Active Ants: AutoStore Robots die de producten verzamelen die in een ingenieus systeem opgeslagen liggen). Vervolgens worden de producten zorgvuldig verpakt en voorzien van een pakbon en adreslabel. 

Ook verzorgt een fulfilment bedrijf als Active Ants de verzending, in samenwerking met diverse vervoerders. Hierbij zijn verschillende leveropties mogelijk, waarbij bestellingen bijv. binnen één dag bezorgd worden, of zelfs nog dezelfde dag met same day delivery. Zo wordt met de webshop fulfilment het gehele logistieke proces verzorgd, van de opslag en de volledige orderafhandeling na de bestelling tot en met de verzending. Op die manier houd je als ondernemer zelf veel meer tijd over om je te richten op de leukere aspecten van webshopbeheer.

Een goede webshop fulfilment aanbieder gaat bovendien verder dan alleen het opslaan, afhandelen en verzenden van je producten. Zo kan Active Ants ook de retourafhandeling voor je uit handen nemen. Geretourneerde artikelen worden grondig geïnspecteerd, op orde gebracht en teruggenomen in de voorraad. Zo hoef je als webshopeigenaar zelfs naar dit aspect niet meer om te kijken.

Webshop fulfilment voor jouw webwinkel

Webshop fulfilment neemt veel zorgen weg. Je producten en bestellingen zijn in goede handen bij een hoogwaardig fulfilment bedrijf. Zelf houd je volop tijd over om je te richten op de ontwikkeling van je webshop, zodat je je klanten steeds weer een betere ervaring kunt bieden. Ondertussen weet je dat het met de afhandeling wel goed zit, en heb je daar geen omkijken meer naar.

Benieuwd naar de mogelijkheden van webshop fulfilment voor jouw webwinkel? Neem dan contact op met Active Ants voor meer informatie over de mogelijkheden.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan