Webshop starten? Besteed de webshop logistiek uit bij Active Ants!

Steeds meer aankopen, zowel B2C als B2B, vinden tegenwoordig online plaats. Het is dus logisch dat steeds meer bedrijven de stap maken en hun producten of diensten ook online gaan aanbieden. Veel ondernemers kiezen daarom voor het opstarten van een webshop. 

Houd vast aan je core business: maak gebruik van expertise

Er zijn natuurlijk veel verschillende mogelijkheden om een webshop te starten. Hierbij hebben wij eigenlijk maar een tip: ga het wiel niet opnieuw uitvinden! Er zijn namelijk veel partijen gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van webshops. Dus maak gebruik van deze expertise. Zo voorkom je frustratie en besteed je niet onnodig tijd en geld aan zaken buiten je core business. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een van onderstaande soorten partijen, die kunnen bijdragen aan de totstandkoming van jouw webwinkel:

  • Webshop software leverancier
  • Webbouwer
  • Fulfilment bedrijf

Webshop software leverancier

Een webshop software leverancier biedt software aan waarmee je zelf een webshop kunt bouwen en onderhouden. Vaak tegen betaling in de vorm van een abonnement. Een voordeel is dat deze partijen doorgaans veel expertise hebben op het gebied van webshops. Een nadeel is dat je alsnog veel tijd moet investeren in jouw webshop. Daarbij is er ook enige kennis en handigheid vereist. Ook zal er hoogstwaarschijnlijk een aparte website aangemaakt moeten worden, omdat de webshop niet geïntegreerd kan worden in de huidige website.

Webbouwer

Een webbouwer gaat vaak een stapje verder in het ondersteunen bij het realiseren van een webwinkel. Een ander voordeel is dat er vaak meer op maat gemaakt kan worden, aansluitend bij jouw website en dienstverlening. Zo kan, afhankelijk van de huidige site, de webshop geïntegreerd worden. Het op maat maken neemt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Maar je bespaart weer op tijd, energie en kennis die je zelf zou moeten investeren.

Fulfilment bedrijf

Een fulfilment bedrijf verzorgt doorgaans de orderverwerking van bijvoorbeeld een webshop. Echter zijn er ook fulfilment bedrijven, zoals Active Ants, waarbij de service verder reikt dan enkel het verwerken van de orders. Bijvoorbeeld door het ontzorgen bij het bouwen van een webshop. Een groot voordeel daarbij is dat zij niet enkel kennis hebben van webshops, maar ook van alle randzaken rondom de webshop. Zoals de betalingsafhandeling, orderverwerking en logistiek. Daarnaast kan je dit alles onderbrengen bij één bedrijf. Wat wel zo overzichtelijk.

Bespaar kosten en tijd: besteed de webshop logistiek uit

Een webshop starten en beheren vraagt vaak veel tijd. Wanneer een webshop dus niet tot de core business behoort, is dit tijd die vaak beter besteed kan worden. De webwinkel is dan namelijk enkel ondersteunend aan jouw kernactiviteiten. Een van de nevenactiviteiten waar doorgaans veel tijd in gaat zitten is de logistiek. Je wilt daarbij ook je bestellingen zo snel mogelijk kunnen verzenden, met zo klein mogelijke foutmarge. 

Bespaar daarom kosten en tijd en besteed de webshop logistiek uit aan een logistiek dienstverlener. Kies je daarbij voor een e-fulfilment bedrijf als Active Ants, dan kun je ook rekenen op alle expertise rondom de orderverwerking binnen jouw webshop. Maar je hoeft je ook niet bezig te houden met zaken als opslag, voorraadbeheer, orderpicking, inpakken, verzenden en retourverwerking. Hierdoor kan jij je bezighouden met waar jij goed in bent. 

Active Ants kan meer dan de logistiek van de webshop

Naast het verzorgen van de logistiek kan Active Ants in meer nevenactiviteiten bijdragen om jouw webwinkel tot een succes te maken. Zo kun je ook voor de onderstaande dienstverlening bij Active Ants terecht:

  • Het inrichten van de betalingsafhandeling in je webshop
  • Het ontzorgen in het moderniseren of bouwen van een nieuwe webshop
  • Het verzorgen van productfoto’s
  • Het uit handen nemen van de klantenservice
  • Het aandragen van online rapportages voor meer inzicht in je webshop

Benieuwd wat Active Ants kan betekenen voor jouw webwinkel?

Neem vandaag nog contact met Active Ants en kom erachter wat wij kunnen betekenen voor jouw (aanstaande) webshop. Bel, mail of Whatsapp ons! Zie hiervoor de contactgegevens onderaan de pagina of ga naar onze contactpagina. Ook kun je direct een vrijblijvende offerte aanvragen!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan