Is webwinkel fulfilment interessant voor kleinere webshops?

Webwinkel fulfilment is voor veel ondernemers een prettige oplossing. Door de order fulfilment en je gehele logistieke proces uit te besteden profiteer je als eigenaar van diverse voordelen. Maar is het voor eigenaren van kleine webshops ook al interessant om voor e-fulfilment te kiezen? We leggen de voordelen van het uitbesteden van webshop fulfilment graag verder uit!

De voordelen van webwinkel fulfilment

Webwinkel fulfilment biedt vele voordelen. Zo besteed je zelf niet langer veel tijd aan het verpakken en verzenden van producten. Die tijdsbesparing kun je als ondernemer gebruiken om je webshop verder te laten ontwikkelen en groeien.

Ook heb je niet langer eigen opslagruimte nodig. Je hoeft geen ruimte binnen je onderneming meer te reserveren om al je producten op te slaan, en hoeft ook geen opslagruimte te huren. Het fulfilment bedrijf zal namelijk al je producten zorgvuldig opslaan voordat deze verzonden gaan worden.

Daarbij kun je je serviceniveau met de hulp van een fulfilment partij ook naar een hoger niveau tillen. Deze grootschalige ondernemingen zijn erop ingericht om zo snel en efficiënt mogelijk orders naar klanten te versturen. Dankzij deze opzet en gunstige contracten met diverse vervoerders kunnen je orders dezelfde dag nog verzonden worden, zelfs als deze ‘s avonds laat besteld zijn. Snelle levering is tegenwoordig essentieel om klanten tevreden te houden en zal bijdragen aan een positieve klantervaring.

Fulfilment voor kleinere webshops

Voor ondernemers die een kleinere webshop beheren is het niet altijd direct duidelijk of order fulfilment voor hen ook interessant is. Want hoeveel afzet moet je hebben voordat het rendabel is om je logistieke proces uit te besteden aan een fulfilment bedrijf? En wil je de controle wel uit handen geven?

Logischerwijs is het voor eigenaren van kleine webwinkels met slechts enkele orders per week niet rendabel om dit uit te besteden. Toch is het uitbesteden van dit proces sneller aantrekkelijk dan veel ondernemers denken! Zo is het al vanaf een twintigtal bestellingen per dag een verstandige keuze.

Wat zijn nu de belangrijkste argumenten om als eigenaar van een kleine webshop te kiezen voor uitbesteding van het logistieke proces?

  • Je bespaart kostbare tijd én geld. Deze ‘bestedingsruimte’ kun je vervolgens weer in andere aspecten van je onderneming stoppen, zoals de promotie en verdere ontwikkeling van je webshop.
  • De kosten van fulfilment zijn te overzien. Het fulfilment bedrijf waarmee je samen gaat werken heeft dankzij schaalvoordelen goede afspraken met bezorgdiensten en andere logistieke partners. Dankzij deze prijsvoordelen is fulfilment ook voor kleine webshops al snel rendabel.
  • Je webshop kan een hoger serviceniveau bieden. Van snellere bezorging tot aan vlotte retourverwerking en hulp bij vragen via een goed bereikbare klantenservice; fulfilment via een professioneel fulfilment bedrijf biedt vele voordelen voor je klanten!
  • Je producten worden zorgvuldig opgeslagen en zijn verzekerd tegen waterschade, brandschade en diefstal.
  • Wanneer je op vakantie gaat of ziek bent, lopen alle activiteiten van je webwinkel gewoon door, zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Dit biedt zekerheid voor jezelf en je klanten, en zorgt ervoor dat je consistent kunt blijven leveren.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van webwinkel fulfilment voor jouw webshop? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan