Welke vervoerder past het best bij jouw webshop?

Het blijft een uitdaging voor veel webshops: de producten die besteld zijn, zo snel en veilig mogelijk bij de klant afleveren. Klanten willen hun bestelling het liefst de volgende dag al in huis hebben. En jij als webshop wil natuurlijk tevreden klanten. Dus hoe zorg je als webshop dat je producten snel en veilig bij de klant komen? Lees hier welke vervoerder of logistieke dienstverlener het beste past bij je webshop. En welke mogelijkheden er zijn voor het goed inrichten van je webshop logistiek, ook wel fulfilment of e-fulfilment genoemd.

Zo krijg je in dit artikel antwoord op de volgende vragen:

De Nederlandse webshopklant is verwend en ongeduldig

pakket vervoerder webshopWe zijn in Nederland (en ook in België) behoorlijk verwend als het gaat om levertijden binnen webshops. ‘Next-day-delivery’ is hier inmiddels vanzelfsprekend. Het is daarbij belangrijk tot hoe laat je kunt bestellen met de garantie je product de volgende dag in huis te hebben. Dit wordt ook wel de cut-off tijd genoemd. Deze tijd is inmiddels al opgerekt tot zelfs 23:59 uur. Wanneer je als webshop niet ‘voor 12 uur besteld, morgen in huis’ kunt garanderen, doe je in Nederland eigenlijk al niet meer mee. Zelfs ‘same-day-delivery’ is in opkomst.

Kijken we naar landen om ons heen, dan kent eigenlijk alleen België een vergelijkbare veeleisende webshopklant. Webshops in Duitsland, Engeland en Frankrijk hebben daar veel minder last van. Daar is het gebruikelijker om iets langer dan een dag op je pakketje te moeten wachten en garanderen webshops lang niet altijd ‘next-day-delivery’. En als dat wel wordt aangeboden, dan ligt cut-off tijd er veel vroeger. Je kunt dus best zeggen dat de Nederlandse webshopklant verwend en ongeduldig is.

Verzendopties webshops in Nederland

Verzendopties webshop logistiekNext-day-delivery is in Nederland dus vanzelfsprekend en zelfs same-day-delivery is in opkomst. Maar er zijn ook nog andere verzendopties die je als webshop kunt aanbieden, om je klanten nog net iets meer te verwennen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je bestelling op te halen bij een afhaalpunt, of je pakketje in de avond of op zondag bezorgd te krijgen. Of laat je klant zelf het tijdvak bepalen voor de bezorging van je pakketje. 

Voor een overzicht hebben we de meest voorkomende verzendopties nog even voor je op een rijtje gezet:

 • Next-day-delivery (of zelfs same-day-delivery)
 • Ophalen bij een afhaalpunt
 • Avondlevering
 • Bezorging op zondag
 • Zelf het tijdvak kunnen bepalen
 • Met track and trace verzenden
 • Met verzekering verzenden

Vaak bieden webshops de mogelijkheid aan om te kiezen uit verschillende verzendmethodes (met of zonder meerprijs). Zo kan de de webshopklant zelf bepalen wat hem of haar het beste uitkomt op dat moment.

Pakketvervoerders in Nederland

Pakket vervoerders webshop NederlandZoveel verschillende verzendopties als er zijn, zoveel verschillende pakketvervoerders zijn er in Nederland. Met ieder weer hun eigen mogelijkheden. Niet elke verzendoptie is mogelijk bij iedere vervoerder en er worden ook verschillende prijzen en eisen gehanteerd voor een vergelijkbare verzendoptie. Hoe vind je dan de beste pakketvervoerder voor jouw webshop? Dat is lastig. Vaak zul je gebruik moeten maken van verschillende vervoerders, om verschillende verzendopties te kunnen aanbieden. 

In 3 stappen de pakketvervoerder bepalen van je webshop

kiezen pakket vervoerder webshopOm te bepalen welke vervoerders het beste bij je webshop passen kun je de onderstaande 3 stappen doorlopen:

 1. Bepaal welke verzendopties de klanten van je webshop belangrijk vinden.
 2. Vergelijk de mogelijkheden, prijzen en eisen van de verschillende pakketvervoerders met elkaar.
 3. Bepaal uiteindelijk welke verzendopties je gaat aanbieden en welke pakketvervoerders je hiervoor inschakelt.

Een fulfilment bedrijf inschakelen als alternatief

Het inrichten van de webshop logistiek kan zoals je merkt zeer lastig en tijdrovend zijn. Terwijl het een cruciaal onderdeel is voor het succes van je webshop. Veel webwinkels kiezen er daarom voor de logistiek uit te besteden aan een fulfilment bedrijf. Zo’n bedrijf kan het gehele logistieke proces van je webshop overnemen. Dat gaat dus nog veel verder dan enkel het verzenden van je bestellingen. Zo kan een fulfilment bedrijf ook het voorraadbeheer en zelfs de retourverwerking overnemen. Minder zorgen dus én zo houd je extra tijd over voor je core-business: de webshop.

Voordelen fulfilment bedrijf Active Ants

voordelen fulfilment bedrijf pakket vervoerder webshopActive Ants is zo’n fulfilment bedrijf dat het gehele logistieke proces van je webshop kan overnemen. Zo hoef jij je hierover geen zorgen meer te maken. Wij ontzorgen je. Je hoeft dus ook niet meer zelf te bepalen welke vervoerder het beste bij je webshop past. Dat doen wij voor je!

 

 

We hebben onze voordelen voor je webshop op een rijtje gezet:

 • Gebruik maken van de grootste en beste pakketvervoerders tegen een lager tarief, wereldwijd.
 • Gebruik maken van alle verzendopties en verzendmethodes, geheel naar wens.
 • Meedoen aan de transitie naar duurzame webshop logistiek.
 • Gemakkelijke integratie met elk platform, ook voor retouren.
 • Inzicht in de voorraad en verkopen van je webshop.

Fulfilment bij Active Ants

We vertellen je graag meer over hoe wij jou kunnen ontzorgen in het logistiek proces en dus ook bij het verzenden van je pakketjes.

Onze pakketvervoerders

pakket vervoerders webshop

In Nederland werkt Active Ants met verschillende vervoerders samen. Zo kunnen pakketjes verstuurd worden met het alom vertrouwde PostNL, maar ook met DHL, DPD, UPS, FedEx en GLS zijn zendingen in Nederland mogelijk. 

Als onderdeel van het Belgische bpost werkt Active Ants natuurlijk samen met bpost voor het verzenden van de pakketjes in België.

Om de beste verzending naar ieder land te kunnen garanderen, probeert Active Ants zo veel mogelijk samen te werken met zogenaamde ‘local hero’s’. Simpelweg zijn dat de grootste en beste vervoerders binnen het betreffende land. Zo werken wij voor Duitsland samen met DHL Deutschland, La Poste in Frankrijk, Correos in Spanje en Asendia voor Zwitserland. Daarnaast werken wij samen met bijvoorbeeld DPD, UPS, FedEx en GLS voor zendingen over de hele wereld. In totaal kun je bij ons kiezen uit 13 verschillende vervoerders, ieder met hun eigen kwaliteiten en voordelen.

Onze verzendtarieven

Ons zelfgemaakte software en warehouse management systeem, Maya, beschikt over een speciale feature die voor iedere bestemming, gewicht en volume automatisch het goedkoopste verzendtarief selecteert. Zo betaal je nooit te veel voor je zendingen. Zijn er andere wensen, naast de laagste prijs, dan zoeken we in overleg de best geschikte vervoerder voor je webshop uit.

Onze verzendopties en verzendmethodes

Afhankelijk van je wensen is bij Active Ants heel veel mogelijk op het gebied van verzendopties en verzendmethodes. Doordat wij samenwerken met alle grote pakketvervoerders kun je gebruik maken van een breed scala aan verzendopties en verzendmethodes. Voor Nederland en België garanderen wij next-day-delivery met een cut-off tijd van 23:59 uur. Met andere woorden ‘vandaag besteld, is morgen in huis’. Daarbij is verduurzamen ook voor ons een belangrijk speerpunt. Zo is er zelfs een bezorgservice met een fietskoerier mogelijk. 

Onze fulfilment centers

Active Ants heeft meerdere fulfilment centers in Nederland en België. En de komende jaren zullen we in meer landen fulfilment centers gaan openen. Zo kunnen wij jou als webshop nog beter helpen met onze internationale fulfilment service. 

Wij beschikken over de meest moderne fulfilment centers van Europa. Hierbij staat automatisering en duurzaamheid voorop. Zo werken bij ons mens en robot samen, voor een uiterst efficiënt en snel fulfilment proces. Ook zijn we volop in de transitie naar het energieneutraal maken van het fulfilment proces. Binnen zowel onze fulfilment centers als daarbuiten.

Onze fulfilment service

Onze fulfilment service gaat veel verder dan alleen het verzenden van de pakketjes voor je webshop. Zo nemen we ook het voorraadbeheer en de retourverwerking van je over. Een eigen magazijn en logistieke medewerkers zijn dus niet meer nodig. Daarbij werken wij 24/7 en 365 dagen per jaar door en geven wij een kwaliteitsgarantie van 99,99%.

Onze fulfilment systeem

fulfilment webshop vervoerderWij werken met de nieuwste fulfilment systemen. Hierdoor is een snelle integratie met ieder platform gegarandeerd, ook voor retouren.

Daarnaast krijg je inzicht in voorraad en je verkopen door ons overzichtelijk WMS (Warehouse Management System).

Webshop logistiek uitbesteden aan Active Ants?

Geen zorgen meer over het verzenden van pakketjes? Besteed de logistiek van je webshop uit aan Active Ants.

Benieuwd naar de fulfilment mogelijkheden voor jouw webshop? Neem gerust contact op met ons en we vertellen je er graag meer over!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan