‘’Wij verkopen warme lucht’’

In een tijd waarin we de ambitie hebben om de CO2 uitstoot te verlagen en ons te wapenen tegen de stijgende energiekosten, biedt SpeedComfort een duurzame - en energiebesparende oplossing. ‘’Wij verkopen geen gebakken lucht. Wij verkopen warme lucht’’, aldus CEO Pieter van der Ploeg. 

Slimme radiatorventilator 

‘’Een aantal jaar geleden deelde een installateur mij zijn idee om met ventilatoren cv-installaties veel efficiënter te maken’’, vertelt Pieter. ‘’Ik deed verduurzamingsprojecten en was meteen enthousiast. Ik ben met twee engineers aan de slag gegaan om dit idee verder te ontwikkelen en drie maanden later was het prototype van de SpeedComfort klaar; een slimme radiatorventilator die je huis comfortabeler maakt en helpt om flink te besparen op je gasgebruik. In een handomdraai te plaatsen. November 2015 werd de SpeedComfort gekozen tot ‘Het Groenste Idee van Nederland’. In de jaren daarna volgden vele andere prijzen.

De slimme radiatorventilator van SpeedComfort

Geschikte fulfilmentpartner 

Pieter: ‘’Omdat we veel aandacht kregen op radio en televisie ging het hard met de verkoop. Inmiddels hebben we 350.000 huishoudens als tevreden klant. Om de groei bij te houden en onze duurzame ambities zo goed mogelijk vol te houden moesten we op zoek naar een geschikte fulfilment partner. Dat werd Active Ants. Naast de duurzame bedrijfsvoering werden we ook blij van  de CartonWrap, de machine die automatisch omdozen voor de bestellingen op maat maakt. Hierdoor wordt loze ruimte in dozen te voorkomen en is geen plastic opvulmateriaal meer nodig.’’ 

Reductie CO2 uitstoot 

‘’We doen meer dan verkopen alleen, vervolgt Pieter. ‘’Voor elke verkochte SpeedComfort wordt door onze partner Eden Projects een boom geplant. In 2021 maar liefst 200.000 bomen. De projecten waarbij we betrokken zijn bevinden zich in Mozambique. Naast natuurherstel leveren ze ook werkgelegenheid voor de locale bevolking.’’ Onderdelen uit China worden per trein vervoerd. Ten opzichte van containerschepen of vliegen de minst belastende transportmethode. Aan de andere kant worden zo vaak als mogelijk is, fietskoeriers ingezet voor afleveren bij klanten. Pieter: ‘’We werken permanent aan de vermindering van onze CO2 uitstoot. Momenteel zijn we zelfs ‘klimaatpositief’.’’ 

Active Ants denkt mee 

‘’De bestellingen in onze webwinkels worden verwerkt door Active Ants. Dat geldt ook voor dropshipping voor partners als NRC-webwinkel, Essent en Greenchoice. Bestellingen gaan de hele wereld over. Van Turkije en Spanje, waar het ook koud kan zijn, tot naar een installateur in Nieuw Zeeland. Ten tijde van de Brexit heeft Active Ants goed met ons meegedacht en een workaround voor de UK uitgeprobeerd. Het houdt bij Active Ants dus niet op bij alleen het verwerken van bestellingen. Zij kijken ook verder en denken met de klant mee. Dat vind ik prettig. Want ook wij blijven groeien en moeten door’’, aldus Pieter. 

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan