Dille & Kamille

Dille & Kamille is een bekend gezicht in iedere grote stad. Anders dan anders. Naast een groot aantal fysieke winkels heeft Dille & Kamille sinds 2010 ook een webwinkel. Active Ants verzorgt de fulfilment hiervan.

Een winkel als geen ander
Nederland, begin jaren zeventig. In de steden rukken de uniforme winkelketens op. In dit klimaat, in een lege werfkelder in Utrecht van slechts 130 vierkante meter, gaat Dille & Kamille van start. Het is een winkel met een wonderlijke combinatie van producten. Antieke meubelen staan naast manden vol droogbloemen. De geur van talloze theemelanges vermengt zich met de geur van boenwas en lavendel. Op houten schragen staan provisorisch getimmerde bakken met rietsuiker, volkoren meel, zilvervliesrijst en linzen. Er worden kaarsen en spiegels verkocht, porselein en wijn, kruiden en kaas. Alles is van natuurlijk materiaal gemaakt, plastic is uit den boze.

Maar het concept van die eerste winkel, de wonderlijke mix van producten die toch perfect bij elkaar passen en het geloof in natuurlijk eenvoud, staan nog steeds als een huis.