Webshop logistiek bij Active Ants

Webshop logistiek, ook wel e-fulfilment, e-commerce logistiek of webshop fulfilment genoemd, is een belangrijk aspect van iedere webshop. Als eigenaar van een webshop weet je dat het verzenden van de juiste artikelen een tijdrovend klusje kan zijn. Daarbij wil je de foutmarge natuurlijk zo laag mogelijk houden en komen aspecten als kosten en efficiëntie om de hoek kijken.

Wat is webshop logistiek?

Eenvoudig gezegd is de betekenis van webshop logistiek:

Alle handelingen die verricht moeten worden om een product binnen een webshop, vanaf bestelling af te leveren bij de klant.

Om het verzenden van de bestellingen binnen een webshop in goede banen te kunnen leiden is het belangrijk dat de onderstaande onderdelen goed ingericht zijn. Naast een goede website bepalen deze onderdelen het succes van jouw webshop.

 • Opslag
 • Orderverwerking
 • Voorraadbeheer
 • Verpakking
 • Klantenservice
 • Retourverwerking

Webshop logistiek uitbesteden

Webshop logistiek uitbesteden?

Webshop logistiek uitbesteden ook iets voor jouw webshop? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Active Ants!

Neem contact op

 

Opslag

Om de producten binnen je webshop snel te kunnen leveren, is het allereerst belangrijk producten op voorraad te hebben liggen. Hiervoor is opslagruimte nodig. Neemt het assortiment van de webshop serieuze vormen aan, dan zal een magazijn als opslag geen overbodige luxe zijn.

Orderverwerking

Er komt een bestelling binnen op de webshop. Deze zal vervolgens verwerkt moeten gaan worden. Het product moet uit de opslag gehaald worden (of eventueel besteld), deze zal verpakt moeten worden en vervolgens verzonden moeten worden naar het juiste adres.

Voorraadbeheer

De voorraad van jouw webshop moet natuurlijk ook beheerd worden. Worden er producten verkocht, dan zullen er ook weer nieuwe producten besteld moeten worden. De benodigde voorraad kan daarbij variëren, omdat de vraag naar producten kan variëren. Zo kan de vraag naar bepaalde producten rondom feestdagen toenemen. Hier moet je vooraf dan ook rekening mee kunnen houden. Ook zal het assortimenten binnen je webwinkel gedurende de tijd voortdurend kunnen veranderen.

Verpakking

De verpakking is het visitekaartje van jouw webshop. De verpakking is daarmee veel meer dan enkel een doosje om het product beschermen tijdens het logistieke proces. Het is dus belangrijk ook hierover na te denken voor het succes van jouw webshop

Klantenservice

Heeft een (potentiële) klant een vraag over een product of over een bestelling? Dan moet deze zo snel mogelijk beantwoord kunnen worden. Ook voor het afhandelen van eventuele klachten is het noodzakelijk deze zo snel mogelijk op te lossen. Het belang van een goede backoffice kan daarmee niet worden onderschat.

Retourverwerking

Binnen de logistiek van je webshop kunnen er producten de tegenovergestelde route volgen en dus retour gestuurd worden. Met uiteenlopende redenen. Ook deze logistiek moet moet in goede banen worden geleid. Er moet eventueel een nieuw producten worden toegestuurd of geld worden teruggestort.

Waarom kiezen om de webshop logistiek uit te besteden?

Als (beginnende) webshop eigenaar heb je er vast wel eens over nagedacht: De webshop logistiek uitbesteden.

Vaak wordt er in het begin voor gekozen om de orderverwerking en logistiek van de webshop nog zelfstandig uit te voeren. Het aantal producten en bestellingen is dan vaak nog overzichtelijk. Groeit het assortiment en het aantal bestellingen? Dan merk je dat het steeds moeilijker zal worden om de logistiek van de webwinkel zelfstandig te blijven uitvoeren. Je komt dan eigenlijk voor twee keuzes te staan. Investeren in extra personeel, kennis, materiaal en opslagruimte of de webshop logistiek uitbesteden?

Naast het niet hoeven investeren in de logistiek biedt het kiezen voor e-fulfilment jouw als webshopeigenaar nog een ander groot voordeel. Je kunt je namelijk focussen op de core-business en de zaken waarin jij goed bent en energie van krijgt: Jouw webshop!

Meer lezen over de redenen en de voordelen om de webshop logistiek uit te besteden? Lees ook eens onze blog: De logistiek van je webshop uitbesteden: 6 goede redenen. Of bekijk onderstaande video!

Waarom webshop logistiek uitbesteden bij Active Ants?

Webshop logistiek: snel & efficiënt

Wil je verder kunnen groeien met je webshop, dan is het dus zaak de logistiek van je webshop efficiënt in te richten. Je kunt natuurlijk kiezen om hiervoor extra personeel aan te nemen en te investeren in de logistiek, maar dit kan in de kosten gaan lopen en ook de foutmarge is hierbij niet gewaarborgd. Een beter alternatief is dus om de logistiek van jouw webshop uit te besteden aan een partij die hierin gespecialiseerd is.

Active Ants is zo’n fulfilment bedrijf. Door de logistiek van jouw webshop uit te besteden aan ons, kun jij je verder focussen op andere belangrijke zaken rondom jouw webshop. Door ons geautomatiseerde systeem is er namelijk geen foutmarge en het werkt uiterst efficiënt en snel. Dit zorgt voor lage kosten en zekerheid dat jouw klant snel het juiste pakketje ontvangt. We hebben namelijk één gezamenlijk doel: Een blije klant!

Vooruitstrevende e-commerce logistiek bij Active Ants

Active Ants werkt met een geautomatiseerd systeem. Kleine robotjes zorgen ervoor dat elk product op de juiste tijd op de juiste plaats komt. Dit met een foutpercentage van nul procent. Wij ontzorgen jou daarbij in heel het logistieke proces van jouw webshop. Hierbij moet je denken aan het ontvangst van het product in onze opslag tot aan het verzenden van het product naar de klant toe. Maar ook de retourverwerking nemen wij voor onze rekening. Meer over ons logistieke proces? Bekijk onderstaande video!

Impressie Webshop Logistiek bij Active Ants

De voordelen van Active Ants op een rijtje

Ons uiteindelijke doel is dat jij succesvoller kunt zijn met jouw webwinkel. Dit doen we door jou te helpen met waar wij goed in zijn. Zodat jij je kunt richten op waar jij goed in bent.

Kies je voor Active Ants? Dan kies je voor de volgende voordelen:

 • Snelheid 
 • Efficiëntie
 • Lage kosten
 • Duurzaam
 • Zekerheid
 • Overzicht

Meer weten? Kijk ook eens op onze pagina Voordelen

Wij doen meer dan enkel de logistiek voor jouw webshop

Naast het uitvoeren van webshop logistiek kunnen wij als Active Ants nog veel meer voor jouw webshop betekenen. Zo kunnen we je ondersteunen met zaken als: 

 • Het inrichten van de betalingsafhandeling.
 • Het ontzorgen bij het realiseren van een nieuwe webshop.
 • Het verzorgen van professionele productfoto’s voor op de webshop.
 • Het uit handen nemen van de klantenservice.
 • Het verzorgen van online rapportages.

Webshop logistiek uitbesteden aan Active Ants?

Wil je meer weten over webshop logistiek en wat wij als Active Ants met onze dienstverlening kunnen betekenen voor jouw webshop? Neem vandaag nog contact op en bel of mail ons. Zo gaan wij samen voor een tevreden klant en heb jij meer aandacht voor jouw webshop!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+31(0)30 2271025

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan